Φανταστικό σουφλέ ριγκατόνι χωρίς κρέμα γάλακτος από την Σία Λαδά
Ένα φανταστικό σουφλέ ριγκατόνι με μοτσαρέλα χωρίς κρέμα γάλακτος για να απογειώσει το γιορτινό ή καθημενό σας τραπέζι!
Υλικά :
500 γραμμ. Ριγκατόνι
2 αυγά, αλάτι, πιπέρι
500 γραμμ. Γάλα
200 γραμμ. Γιαούρτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
100 γραμμ. Καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν
5 φέτες μπέικον
200 γραμμ. Μοτσαρέλα
Εκτέλεση :
Βράζουμε το ζυμαρικό μας ώστε να είναι μαγειρεμένο al dente. Αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε. Κόβουμε την γαλοπούλα η το ζαμπόν, και το μπέικο, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ, και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα το γιαούρτι λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, χτυπάμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Στο πυρέξ μας στρώνουμε μια δόση από το ζυμαρικό μας, συνεχίζουμε με το ζαμπόν και γαλοπούλα και από πάνω το τυρί μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε ξανά με ζυμαρικό μπέικον, και μοτσαρέλα, τέλος περιχύνουμε το σουφλέ μας με το μίγμα των αυγών, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Καλή απόλαυση!