Χυλοπιτάκι κοκκινιστό από την Σία Λαδά
Ένα πιάτο γρήγορο απλό και γευστικότατο!
Υλικά:
500 γραμμ. Χυλοπιτάκι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο
1-2 κ.σ. ντοματοπελτέ, μαϊντανό
3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
2-3 ποτήρια νερό, 1 καρότο σε ροδέλες
Τριμμένο κεφαλοτύρι η τριμμένη μυζήθρα
Εκτέλεση :
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες, αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας για 5 λεπτά περίπου, και αφού δέσει το μίγμα προσθέτουμε το χυλοπιτάκι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά, αφού απορροφήσει όλο νερό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα η κεφαλοτύρι τριμμένο στο πιάτο μας, μπορούμε όμως να προσθέσουμε και στην κατσαρόλα αφού κατεβάσουμε το φαγητό μας από την φωτιά, του δίνει μια έξτρα γεύση έτσι.
Καλή απόλαυση!