Κουνουπίδι κοκκινιστό γιαχνί από την Σία Λαδά!
Ένα χειμωνιάτικο παραδοσιακό πιάτο, που χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο, και είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτική αξία!
Συνοδεύεται τέλεια με τυράκι φέτα!
Υλικά :
1 κουνουπίδι πλυμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 ντομάτες τριμμένες , 1 κ.σ ντοματοπελτέ
2 ποτήρια νερό , 1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο, ξύλο κανέλας, 1κ.σ ξίδι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο το καρότο την πιπεριά και τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού ανακατεύουμε ώστε να ροδίσουν ελαφρά. Ανατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξίδι, τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα , την δάφνη και το νερό σιγοβράζουμε το φαγητό μας, περίπου μισή ωρα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του, ελέγχοντας το κατά διαστήματα μην χρειαστεί επιπλέον νερό.
Καλή απόλαυση!