Απολαυστική βάφλα με παγωτό από την Σία Λαδά
Ένα αγαπημένο γλυκό μικρων και μεγάλων!
Με την υπέροχη εξωτερικά τραγανή ζύμη και αφράτη εσωτερικά, ένα γλυκό που φτιάχνεται τόσο εύκολα και γρήγορα, φθανει να εχουμε το ειδικό σκεύος για βαφλες, τις οποίες ψήνουμε αμέσως, εάν δεν εχουμε βαφλιέρα μπορούμε να τις ψήσουμε σε αντικολητικό τηγάνι τύπου γκριλ .
Υλικά:
250 γραμμ. Αλεύρι κοκκ. Φαρίνα
2 κ.σ ζάχαρη, 150 γραμμ. Βούτυρο λυωμένο
150 γραμμ. Γάλα, 2 αυγά, λίγο αλάτι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια
Για το γρανίρισμα :
Παγωτό, πραλίνα φουντουκιού, σοκολατένια πουράκια
Σιρόπι σοκολάτας , φετάκια μπανάνας
Εκτέλεση :
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την βανίλια, το αλάτι, το γάλα το μπέικιν πάουντρε και σταδιακά το αλεύρι, χτυπάμε καλά ώστε να εχουμε ένα παχύρευστο ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε την βαφλιέρα και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα ψήνουμε 5 με 6 λεπτά. Γαρνίρουμε όπως είναι ζεστές η βάφλες μας, με το σιρόπι σοκολάτας, την πραλίνα φουντουκιού τρίβουμε τα πουράκια μπανάνα και παγωτό. Για το γαρνίρισμα επιλέγει ο κάθε ένας τα υλικά της αρεσκείας του, όπως καραμέλα, μπισκότο, φράουλες, μέλι, μαρμέλαδα.
Καλή απόλαυση!