Παραδοσιακο σπετσοφάι από την Σία Λαδά!
Ένα παραδοσιακό μερακλίδικο πιάτο , που συναντάμε τόσο στην Ιταλική όσο και στην Ελληνική κουζίνα.
Αν είσαι και συ φανατικός για αυτό το πιάτο , ακολούθησε την συνταγή μου, μια συνταγή δοκιμασμένη όπως ολες οι συνταγές που μοιράζομαι μαζί σας!!!
Υλικά : 2 λουκάνικα χωριάτικα
Ελαιόλαδο , 1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
2 πιπεριές κέρατο, 2 πιπεριές Φλωρίνης κίτρινες
Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες, 1κ.σ ντοματοπελτέ
Ρίγανη, λίγη ζάχαρη , μαϊντανό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες , τις πιπεριές το κρεμμύδι και την σκελίδα το σκόρδο.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι μας και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο, συνεχίζουμε αφού προσθέσουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι, και σοτάρουμε τις πιπεριές προσθέτοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεις προσθέτουμε στα σοταρισμένα λαχανικά μας, τα λουκάνικα, αλατοπιπερόνουμε σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τιςντομάτες τον πελτέ την ζάχαρη ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο νεράκι και τέλος την ρίγανη και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Το απολαμβάνουμε σαν ορεκτικό κρασομεζέ, με πίτα ψημένη, μερύζι, με σπαγγέτι αλλά και με πουρέ.
Καλή απόλαυση!