Φανταστικό αφράτο σκορδόψωμο από την Σία Λαδά!
Υλικά :
350 γραμμ. Αλευρι
1 αυγό, 1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά, ½ κ.γ αλάτι
140 γραμμ. Γάλα χλιαρό , 40 γραμμ. Λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, 40 γραμμ. Βούτυρο
200 γραμμ. Μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση :
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι την μαγιά, την ζάχαρη το αλάτι, το αυγό το γάλα, και το λάδι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας ώστε να ενσωματωθούν και να έχουμε μια εύπλαστη αφράτη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και τοποθετούμε την ζύμη μας σε λαδωμένο σκεύος. Αφήνουμε την ζύμη μας μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και να πάρει όγκο.
Στην συνέχεια την ανοίγουμε σε χοντρό φύλο με τα χέρια και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
Έχουμε τρίψει στον τρίφτη το σκόρδο μαζί με το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά, και αλείφουμε την ζύμη μας με το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια, τέλος προσθέτουμε από πάνω την μοτσαρέλα, πριν περάσουμε την ζύμη μας με το μείγμα του βουτύρου και του σκόρδου την χωρίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Φανταστικό ορεκτικό! ιδανικό για όλες τις ώρες!
Καλή απόλαυση!