Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες από την Σία Λαδά!
Ένα πεντανόστιμο φαγητό! Αγαπημένο για όλη την οικογένεια!
Υλικά : 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
500 γραμμ. χυλοπίτες
Αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
2 κρεμύδια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ κονιάκ , 1 ξύλο κανέλας
4 ντομάτες ψιλοκομμένες , 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση :
Σοτάρω τα κομμάτια το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμύδι
και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σβίνω με το κρασί και το κονιάκ.
Στην συνέχεια προσθέτω το φύλλο δάφνης την κανέλα, αλατοπιπερώνω, τις
ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ζεστό
νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας μας.
Βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου
μέχρι να βράσει το κοτόπουλο.
Αφού είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, και
αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και την δάφνη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, αν χρειασθεί συμπληρώνουμε
ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 10 λεπτά.
Απολαμβάνουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο με το κοτόπουλο και τις χυλοπίτες
πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι η μυζήθρα.
Καλή απόλαυση!