Λαχταριστή lemon pie από την Σία Λαδά
Υλικά για την ζύμη :
180 γραμμ. αλεύρι
100 γραμμ. Βούτυρο κρύο
1 κ.σ ζάχαρη άχνη, λίγο αλάτι
1 κρόκο , 1 κ.σ νερό, 1 βανίλια
Για την κρέμα :
125 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ. Κορν φλάουρ
ξίσμα και χυμό 3 λεμονιών
80 γραμμ. Βούτυρο, 1 βανίλια
3 κρόκους και 1 αυγό
Για την μαρέγκα :
4 ασπράδια, 200 γραμμ. Ζάχαρη
1 κ.σ κορν φλάουρ, 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο το νερό και δουλεύουμε καλά τη ζύμη να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. παίρνουμε την ζύμη και την απλώνουμε στην ταρτιέρα και γύρω στα τοιχώματα, τρυπάμε με πιρούνι και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς .
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω στην ζύμη και γεμίζουμε με όσπρια για βάρος , ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. στην συνέχεια αφαιρούμε τα όσπρια με την λαδόκολλα, και ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κορν φλάουρ τον Χυμό και το ξύσμα λεμονιών, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε , και συνεχίζουμε με τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ προηγουμένως.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να δέσει η κρέμα μας, αδειάζουμε την κρέμα στην μισοψημένη τάρτα.
Τελειώνουμε ετοιμάζοντας την μαρέγκα, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα πολύ καλά ώστε να στέκεται, την απλώνουμε με την βοήθεια ενός κορνε σε όλη την επιφάνεια , ψήνουμε για 20 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα η μαρέγκα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Θα την λατρέψετε!
Καλή απόλαυση!
180 γραμμ. αλεύρι
100 γραμμ. Βούτυρο κρύο
1 κ.σ ζάχαρη άχνη, λίγο αλάτι
1 κρόκο , 1 κ.σ νερό, 1 βανίλια
Για την κρέμα :
125 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ. Κορν φλάουρ
ξίσμα και χυμό 3 λεμονιών
80 γραμμ. Βούτυρο, 1 βανίλια
3 κρόκους και 1 αυγό
Για την μαρέγκα :
4 ασπράδια, 200 γραμμ. Ζάχαρη
1 κ.σ κορν φλάουρ, 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο το νερό και δουλεύουμε καλά τη ζύμη να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. παίρνουμε την ζύμη και την απλώνουμε στην ταρτιέρα και γύρω στα τοιχώματα, τρυπάμε με πιρούνι και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς .
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω στην ζύμη και γεμίζουμε με όσπρια για βάρος , ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. στην συνέχεια αφαιρούμε τα όσπρια με την λαδόκολλα, και ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κορν φλάουρ τον Χυμό και το ξύσμα λεμονιών, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε , και συνεχίζουμε με τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ προηγουμένως.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να δέσει η κρέμα μας, αδειάζουμε την κρέμα στην μισοψημένη τάρτα.
Τελειώνουμε ετοιμάζοντας την μαρέγκα, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα πολύ καλά ώστε να στέκεται, την απλώνουμε με την βοήθεια ενός κορνε σε όλη την επιφάνεια , ψήνουμε για 20 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα η μαρέγκα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Θα την λατρέψετε!
Καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: