Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες από τη Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 08:36

Μοσχαράκι  κοκκινιστό  με  χυλοπίτες από τη Σία Λαδά

Μοσχαράκι  κοκκινιστό  με  χυλοπίτες! Ένα  πεντανόστιμο  πιάτο!!! Ένα πιάτο    που  μοσχοβολάει  Ελλάδα!

Υλικά :

  • 1 κιλό  μοσχάρι  χτένι  η  σπαλομίτα
  • 3 σκελίδες  σκόρδο,  ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι,  2 κρεμύδια  ψιλοκομμένα
  • 4-5  ντομάτες   ψιλοκομμένες, 300  γραμμ.  χυλοπίτες
  • 1 κ.σ  ντοματοπελτέ, 2 ποτήρια  νερό
  • 1 κ.γ  ζάχαρη, 1 κ.γ  κανέλα  η ξύλο  κανέλας
  • 3-4  πρόκες  γαρίφαλο,  1 φύλλο  δάφνης
  • 1 ποτηράκι  του  κρασιού  κόκκινο  κρασί  η κονιάκ
  • Γραβιέρα  για  το  σερβίρισμα               

Εκτέλεση :

Ροδίζουμε το  κρέας   ,  σοτάροντας  στο  ελαιόλαδο,  προσθέτουμε  το  σκόρδο  και το  κρεμμύδι  ψιλοκομμένα,  σβήνουμε  με  το  κρασί  η  το  κονιάκ.

Στην  συνέχεια  προσθέτουμε  και  τα  υπόλοιπα  υλικά  ,  τις  ψιλοκομμένες  ντομάτες,  την  κανέλα  την  ζάχαρη  το  νερό  αλατοπιπερόνουμε,  συνεχίζουμε  με το  γαρίφαλο  την  δάφνη  ,  και  σιγοβράζουμε  το  φαγητό  μας.

Έχουμε  έτοιμες  βρασμένες  τις  χυλοπίτες  με  τις  οποίες  συνοδεύουμε  το  κοκκινιστό  μας,    πασπαλίζουμε  με  γραβιέρα  και  απολαμβάνουμε.

Καλή  απόλαυση!




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250