Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες από τη Σία Λαδά
Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες! Ένα πεντανόστιμο πιάτο!!! Ένα πιάτο που μοσχοβολάει Ελλάδα!
Υλικά :
- 1 κιλό μοσχάρι χτένι η σπαλομίτα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο
- Αλάτι , πιπέρι, 2 κρεμύδια ψιλοκομμένα
- 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες, 300 γραμμ. χυλοπίτες
- 1 κ.σ ντοματοπελτέ, 2 ποτήρια νερό
- 1 κ.γ ζάχαρη, 1 κ.γ κανέλα η ξύλο κανέλας
- 3-4 πρόκες γαρίφαλο, 1 φύλλο δάφνης
- 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί η κονιάκ
- Γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Ροδίζουμε το κρέας , σοτάροντας στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, σβήνουμε με το κρασί η το κονιάκ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά , τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κανέλα την ζάχαρη το νερό αλατοπιπερόνουμε, συνεχίζουμε με το γαρίφαλο την δάφνη , και σιγοβράζουμε το φαγητό μας.
Έχουμε έτοιμες βρασμένες τις χυλοπίτες με τις οποίες συνοδεύουμε το κοκκινιστό μας, πασπαλίζουμε με γραβιέρα και απολαμβάνουμε.
Καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: