Αφράτα μπιφτέκια στη σχάρα με πατάτες «τηγανιτές» φούρνου από την Σία Λαδά
Αφράτα μπιφτέκια στη σχάρα με πατάτες «τηγανιτές» φούρνου!!!!
Ένα κλασικό μαμαδίστικο πιάτο που λατρεύουμε μικροί μεγάλοι!
Μπιφτέκια! Αφράτα μαλακά και ζουμερά, εύκολα και γρήρορα
Υλικά : 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό, 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο στο νερό και στραγγισμένο
Δυόσμο, μαϊντανό , ρίγανη
2 κ. σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 ντομάτα ψιλοκομμένη , 1 κ.σ ξίδι η χυμό λεμονιού
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μας, αφήνουμε την
ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, με βρεγμένα χέρια να πάρουν την υγρασία που
πρέπει .
Ψήνουμε στην σχάρα αφού τα περάσουμε με ελαιόλαδο, ενδιάμεσα στο
ψήσιμο τα περνάμε και με χυμό λεμονιού.
Τα απολαμβάνουμε αφράτα και ζουμερά με πατατούλες «τηγανιτές» φούρνου
Καλή απόλαυση!!!!