Αφράτα μπιφτέκια στη σχάρα με πατάτες «τηγανιτές» φούρνου από την Σία Λαδά
![Αφράτα μπιφτέκια στη σχάρα με πατάτες «τηγανιτές» φούρνου από την Σία Λαδά](/media/k2/items/cache/db1eec0a2f1c3cf37cb80ebfd6acdb61_XL.jpg)
Αφράτα μπιφτέκια στη σχάρα με πατάτες «τηγανιτές» φούρνου!!!!
Ένα κλασικό μαμαδίστικο πιάτο που λατρεύουμε μικροί μεγάλοι!
Μπιφτέκια! Αφράτα μαλακά και ζουμερά, εύκολα και γρήρορα
Υλικά : 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό, 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο στο νερό και στραγγισμένο
Δυόσμο, μαϊντανό , ρίγανη
2 κ. σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 ντομάτα ψιλοκομμένη , 1 κ.σ ξίδι η χυμό λεμονιού
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μας, αφήνουμε την
ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, με βρεγμένα χέρια να πάρουν την υγρασία που
πρέπει .
Ψήνουμε στην σχάρα αφού τα περάσουμε με ελαιόλαδο, ενδιάμεσα στο
ψήσιμο τα περνάμε και με χυμό λεμονιού.
Τα απολαμβάνουμε αφράτα και ζουμερά με πατατούλες «τηγανιτές» φούρνου
Καλή απόλαυση!!!!