Λαχταριστό ζουμερό συκώτι στην γάστρα από την Σία Λαδά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2024 09:30

Λαχταριστό ζουμερό συκώτι στην γάστρα από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:  

3-4 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
Γάλα, αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.σ  μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι  του κρασιού λευκό κρασί

Εκτέλεση :

Βάζουμε  το  συκώτι   σε  ένα  τάπερ  που  κλείνει,  προσθέτουμε  το  γάλα,  τόσο όσο  πρέπει  να  καλύψει  το  συκώτι  μας,  το  βάζουμε  στο  ψυγείο  για  όλη  την νύχτα. Την  επομένη  βγάζουμε  το  συκώτι  από  το  ψυγείο  και  το  τοποθετούμε  στην γάστρα  χωρίς  να  το  ξεπλύνουμε. Προσθέτουμε  τα  υπόλοιπα  υλικά  μας.  Αλατοπιπερόνουμε,  προσθέτουμε  την ρίγανη  την  μουστάρδα,  το  σκόρδο  το  κρεμμύδι,  το  ξύσμα  και  τον  χυμό  του λεμονιού,  το  ελαιόλαδο  και  το  κρασί.
Ανακατεύουμε  πολύ  καλά  και  βάζουμε  την  γάστρα  μας  σκεπασμένη  στον  φούρνο,  και  ψήνουμε  στους  180  βαθμούς  για  45  λεπτά. Στην  συνέχεια  βγάζουμε  την  γάστρα  μας    προσθέτουμε  ένα   ποτήρι  νερό  στο  φαγητό  μας,  και συνεχίζουμε  το  ψήσιμο  10  λεπτά  ακόμα  με  ξεσκέπαστη την  γάστρα  μέχρι  να  ροδίσει  το  συκώτι  μας.

Σερβίρουμε με λεμόνι και ρίγανη. Το  συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

Καλή  απόλαυση!

IMG 20241019 142410IMG 20241019 142446




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250