Λαχταριστό ζουμερό συκώτι στην γάστρα από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
3-4 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
Γάλα, αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.σ μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Εκτέλεση :
Βάζουμε το συκώτι σε ένα τάπερ που κλείνει, προσθέτουμε το γάλα, τόσο όσο πρέπει να καλύψει το συκώτι μας, το βάζουμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα. Την επομένη βγάζουμε το συκώτι από το ψυγείο και το τοποθετούμε στην γάστρα χωρίς να το ξεπλύνουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε την ρίγανη την μουστάρδα, το σκόρδο το κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το κρασί.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε την γάστρα μας σκεπασμένη στον φούρνο, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε την γάστρα μας προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στο φαγητό μας, και συνεχίζουμε το ψήσιμο 10 λεπτά ακόμα με ξεσκέπαστη την γάστρα μέχρι να ροδίσει το συκώτι μας.
Σερβίρουμε με λεμόνι και ρίγανη. Το συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Καλή απόλαυση!