Πεντανόστιμα λαδερά φασολάκια από την Σία Λαδά
Ένα απλό πιάτο για ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, ιδανικό για όσους έχουν πολύ λίγο κρέας στην διατροφή τους ή απλά νηστεύουν.
Συνοδεύεται με τυρί φέτα, για όσους νηστεύουν χωρίς τυρί.
Υλικά :
½ κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
αλάτι, πιπέρι
2-3 πατάτες κομμένες
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
μαϊντανό
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
ζεστό νερό, χυμό ντομάτας
ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση :
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φασολάκια , τα καρότα κομμένα και τις πατάτες, αλατοπιπερόνουμε, συνεχίζουμε προσθέτοντας τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον χυμό ντομάτας προσθέτουμε νεράκι, τον ζωμό λαχανικώνν ή ένα κύβο λαχανικών και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
Απολαμβάνουμε το πιάτο μας, συνοδεύοντας το με τυρί φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι !
Καλή απόλαυση!