Μπισκότα με σοκολάτα από τον Γιώργο Λέκκα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 11:14

Μπισκότα με σοκολάτα από τον Γιώργο Λέκκα

Μερίδες 20 τεμάχια Χρ. Πρ. 10΄ Χρ. Ψησ. 12΄-15΄

Υλικά

220 γρ. ανάλατο βούτυρο
255 γρ. ζάχαρη άχνη
115 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 Αυγά
315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
450 γρ δάκρυα σοκολάτας, 70% κακάο
290 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C βαθμούς στον αέρα.
Στο κάδο του μίξερ ρίξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Σταδιακά προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού στον κάδο με το χτυπημένο βούτυρο.

Ανακατέψτε και τέλος, προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας, τα καρύδια. Ανακατέψτε και μαζέψτε με τα χέρια σας την ζύμη.

 Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα μπόλ. Τυλίξτε το μπόλ με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, πλάστε μικρές μπάλες και τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15΄. Βγάλτε και αφήστε να κρυώσουν. Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: lekkas-giorgos.com




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250