Η μαύρη σοκολάτα κατά του εμφράγματος
Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό. Ένα από αυτά είναι και η βοήθεια της στην πρόληψη κατά του εμφράγματος. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, οι οποίοι ερεύνησαν τα οφέλη του κακάο στον άνθρωπο.
Η καθημερινή κατανάλωση, για μια περίοδο δέκα ετών, 100 γραμμαρίων σοκολάτας που περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.
"Τα συμπεράσματά μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική ή ένα συμπλήρωμα στη φαρμακευτική αγωγή σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο", τονίζει η 'Ελα Ζόμερ, υπέυθυνη για τη μελέτη αυτή.
Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.
Πηγή: iatropedia.gr