Koτόπουλο cordon bleu στο φούρνο
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 κοφτή κ.σ. ξερό θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 2 αυγά
- 6 φέτες τυρί για τοστ
- 6 φέτες γαλοπούλα
- ½ κούπα αλεύρι γ.ό.χ.
- μερικές οδοντογλυφίδες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούνρο μας στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε διαγώνια το κάθε ένα φιλέτο σε 3 μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα από 2 μεμβράνες και τα χτυπάμε με έναν μπάτη για να λεπτύνουν. Το ιδανικό μέγεθος που θέλουμε να φτάσουν είναι 10 x 10 εκ. ή και μακρύτερα κατά τη μία διάσταση.
- Ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι πιπέρι, αλάτι, βάζουμε πάνω του μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
- Στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Θρυμματίζουμε το ψωμί στο μούλτι σε δόσεις και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό (1 κ.σ.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τρίτο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.
- Βουτάμε το κάθε ένα ρολό πρώτα στο μπολ με το αλεύρι. Μετά το βουτάμε στο μπολ με το αυγό και μετά στο μπολ με το θρυμματισμένο ψωμί.
- Έχουμε στρώσει λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και εκεί πάνω βάζουμε τα ρολά μας.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε!
Μοιράσου: