Pancakes με μπέικον
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μπέικιν σόδα
- ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
- 1 ¼ κούπα γιαούρτι
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο , λιωμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 8 φέτες μπέικον
- σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα χωρίς σβόλους.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια με υψηλή φωτιά, μέχρι το μπέικον να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, για 5 – 6 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν οι φέτες στην από κάτω πλευρά για 1 με 3 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας. Απομακρύνουμε όλο το λίπος σε ένα μπολάκι εκτός από 1 κ.γ. λίπος από το τηγάνι (το διατηρούμε για άλλη χρήση).
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας στο τηγάνι και τοποθετούμε μία φέτα μπέικον από πάνω. Τηγανίζουμε μέχρι να εμφανιστούν μερικές φυσαλίδες στην επιφάνεια του pancake για περίπου 2 λεπτά και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Με μία σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε προσεχτικά το pancake και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από την κάτω πλευρά, για 2 λεπτά περίπου.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, με το μπέικον από την πάνω πλευρά, και καλύπτουμε ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
- Κρατάμε τα pancakes μας ζεστά στο φούρνο και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας περισσότερο λίπος που έχουμε κρατήσει από το μπέικον αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου αν θέλουμε.
Μοιράσου: