Ντοματοκεφτέδες
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες και 200 γρ. στον τρίφτη)
- 180 γρ. κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 10 φύλλα δυόσμο
- 6 – 7 φύλλα βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα 200 γρ. από τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα 200 γρ. από τις ντομάτες.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλέυρι.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι ή τυροκαυτερή.
Μοιράσου: