Πεντανόστιμο παγωτό φυστίκι!
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 200 γρ. Φυστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος και έξτρα για σερβίρισμα
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. κορνφλάουρ
- 600 ml γάλα 3,5 % λιπαρά
- 600 ml γάλα εβαπορέ
- 4-5 κ.σ. ανθόνερο
- 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα τα φυστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσέχουμε να μη τα παραχτυπήσουμε γιατί τα φυστίκια θα βγάλουν λάδι και μαζί με τη ζάχαρη θα γίνει μια κρέμα και δεν το θέλουμε αυτό.
- Ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα και το κορνφλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ώστε να πάρουμε μία λεία πάστα.
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα γάλατα και τα φέρνουμε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
- Μόλις βράσουν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φυστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει).
- Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ανθόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
- Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής και επιπλέον ανθόνερο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Με δύο μεμβράνες μάλιστα. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας μας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας. Με την δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά πριν το βάλουμε στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε μία ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.
- Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φυστίκια και σερβίρουμε.
Μοιράσου: