Κοτόπουλο cordon bleu
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
Για το κοτόπουλο και τη γέμιση
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 4 φέτες ζαμπόν
- λίγο τυρί που λιώνει τριμμένο ή 4 φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πανάρισμα
- 1 πακέτο crackers (25 τεμάχια)
- 4 φέτες ψωμί τοστ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλεύρι γ.ο.χ για το πανάρισμα
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. νερό
Για τη σάλτσα μαγιονέζας (τα ανακατεύουμε όλα μαζί)
- 1 κούπα μαγιονέζα
- 1 κούπα ρόκα ψιλοκομμένη
- χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα crakers, το ψωμί, το βούτυρο και τη μουστάρδα μέχρι να πάρουμε αρωματισμένα ψίχουλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι απλωτά και αραιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ανά 5 λεπτά. Θέλουμε να πάρουμε ένα τραγανό, χρυσοκάστανο μείγμα με το οποίο θα πανάρουμε το κοτόπουλο.
- Αδειάζουμε το μείγμα από το ταψί σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό (1 κ.σ.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τρίτο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου (το οποίο έχουμε από πριν αλατοπιπερώσει καλά).
- Τυλίγουμε το ζαμπόν με το τυρί σαν τσιγάρο (το ζαμπόν από την εξωτερική μεριά) και το τοποθετούμε μέσα στην τσέπη του κοτόπουλου που έχουμε ανοίξει.
- Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και έπειτα από την "φρυγανιά" που φτιάξαμε νωρίτερα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα της μαγιονέζας στην οποία απλά ανακατεύουμε τα αρωματικά μέσα στη μαγιονέζα!
Μοιράσου: