Χωριάτικη Σαλάτα!
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 350 γρ. ντοματίνια
- 1/3 κρεμμύδι ξερό
- 250 ml κρύο νερό για το κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί για το κρεμμύδι
- ½ αγγούρι
- ½ πράσινη πιπεριά
- 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
- 3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 10-15 ελιές
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 150 γρ. φέτα
- ½ κ.γ. ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές κάθετες φέτες και βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει κρύο νερό και ξύδι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι αφήνοντας λίγο φλούδα και το κόβουμε σε λεπτές κάθετες διαγώνιες φέτες.
- Βάζουμε το αγγούρι σε ένα άλλο μπολ.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αγγούρι.
- Κόβουμε και την πιπεριά σε κάθετες λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ με το αγγούρι και τα ντοματίνια.
- Ξεπλένουμε το κρεμμύδι στραγγίζοντας το καλά με τα χέρια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα λαχανικά.
- Ρίχνουμε έπειτα το ξύδι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τη ρίγανη, τη φέτα, την κάπαρη και πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.
Μοιράσου: