Tα 3 μυστικά της τέλειας ιταλικής μακαρονάδας, σύμφωνα με διάσημη σεφ
Χάρη στην ιταλική καταγωγή της, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ξέρει από πρώτο χέρι την τέχνη των ζυμαρικών.
Η Giada De Laurentiis, celebrity chef με τη δική της διάσημη εκπομπή στην Αμερική, μοιράστηκε με το My Domaine τα μυστικά που η ίδια πιστεύει ότι κάνουν τη διαφορά σε μια μακαρονάδα.
Να όσα είπε:
«Πρώτον, πάντα να βάζετε πολύ αλάτι στο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Πολύ αλάτι. Αυτός είναι ο πρώτος τρόπος για να δώσετε γεύση στα ζυμαρικά σας. Πάντα νομίζουμε ότι έχουμε βάλει αρκετό αλάτι, αλλά τελικά ποτέ δεν είναι αρκετό. Πρέπει να τους δώσουμε γεύση! Δεύτερον, πάντα τελειώνω τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά. Το άμυλο που περιέχει είναι που θα κάνει τη σάλτσα να δέσει. Και τρίτον, στο τέλος προσθέτω (στη σάλτσα) οπωσδήποτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα. Αυτά είναι τα 3 σημαντικά στοιχεία κάθε μου συνταγής: Νερό από τα ζυμαρικά, ελαιόλαδο και παρμεζάνα. Αν έχω κι ένα ακόμα λεπτό, ρίχνω και λίγο ξύσμα από λεμόνι από πάνω. Αναδεικνύει υπέροχα όλες τις γεύσεις και τα αρώματα».