Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη
Το Good Housekeeping Institute αποκάλυψε πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη διάφορα τρόφιμα, προτού αλλοιωθούν.
Και δεν είναι ο χρόνος που μπορείτε να φανταστείτε.
Ορισμένα τρόφιμα διαρκούν μόνο δυο μήνες στον καταψύκτη και θα πρέπει να καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος.
Ψάρια
- Λευκά ψάρια: 6-8 μήνες
- Λιπαρά ψάρια: 3-4 μήνες
- Οστρακοειδή: 2-3 μήνες
Φρούτα
- Σιρόπι φρούτων: 9-12 μήνες
- Ανοικτή σακούλα με κατεψυγμένα φρούτα: 6-8 μήνες
- Πουρές φρούτων: 6-8 μήνες
- Χυμός φρούτων: 4-6 μήνες
Λαχανικά
- Ζεματισμένα λαχανικά: 10-12 μήνες
- Λαχανικά: 3-4 μήνες
- Τομάτες: 6-8 μήνες
Κρέας
- Μοσχαρίσιο και βοδινό κρέας: 4-6 μήνες
- Αρνί: 4-6 μήνες
- Χοιρινό: 4-6 μήνες
- Φέτες μπέικον: 2-3 μήνες
- Σαλάμι: 3-4 μήνες
- Κοτόπουλο και γαλοπούλα: 4-6 μήνες
- Κρέας ελαφιού: 4-6 μήνες
- Κουνέλι: 4-6 μήνες
Προψημένο φαγητό
- Σούπες: 3 μήνες
- Ζωμοί: 6 μήνες
- Κέικ: 4-6 μήνες
- Ψωμί: 4-6 μήνες
- Σάντουιτς: 2-3 μήνες
- Γλυκά: 3-4 μήνες
Γαλακτοκομικά
- Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνες
- Μη αλατισμένο βούτυρο: 6-8 μήνες
- Παγωτό: 3-4 μήνες