Φτιάξτε υγιεινά δημητριακά!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 30 γρ. γάλα
- 1 μέτριο αυγό
- 60 γρ. σιρόπι αγαύης
- 80 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.γ βανίλια
- 200 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 30 γρ. κακάο
- ½ κ.γ αλάτι
- γάλα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.
- Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μπολάκια με γάλα
Μοιράσου: