Γιατί ασπρίζει η σοκολάτα;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 12:55

Γιατί ασπρίζει η σοκολάτα;

Σας έχει τύχει ποτέ να έχει μείνει μία ανοιγμένη συσκευασία σοκολάτας στο ντουλάπι -ναι υπάρχουν κάποιοι που δεν την καταναλώνουν με τη μία- και όταν την αναζητήσετε μετά από λίγο καιρό να έχει ασπρίσει;

Στα καλά νέα, ακόμα και με αυτή τη μορφή, δεν είναι για πέταμα.

Για την ακρίβεια, πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει. Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι παρά την περίεργη όψη τους, οι σοκολάτες που έχουν εμφανίσει αυτό το φαινόμενο είναι ασφαλείς προς κατανάλωση. Για να το αποφύγετε ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14οC και 18oC.




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250