Μπρουσκέτα με ντοματίνια και πέστο βασιλικού - Ένα γρήγορο ορεκτικό με πλούσια γεύση!
Υλικά για 4 άτομα
Για τις μπρουσκέτες
- 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 10 γρ. πέστο βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- αλάτι χοντρό
- ρόκα καθαρισμένη
Για τη σάλτσα πέστο (για 250 γρ σάλτσας)
- 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 6 γρ. σκόρδο
- 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τις μπρουσκέτες
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.
- Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.
- Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.
- Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τη ρόκα.
Για τη σάλτσα πέστο
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
- Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.
Μοιράσου: