Κανελομπισκοτένια απόλαυση από την Σία Λαδά
Συνταγή
Μπισκοτάκια κανέλας, νόστιμα και μυρωδάτα, χωρίς αυγά και βούτυρο!
Υλικά:
180γραμ. σπορέλαιο
200 γραμμ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
180 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ σόδα και 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ. γ κανέλα
1 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
800 γραμμ. κόκκινη φαρίνα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού Την ζάχαρη το ξύσμα , την σόδα την οποία έχουμε διαλύσει στον χυμό Πορτοκαλιού, την κανέλα το γαρίφαλο την βανίλια, τέλος σιγά σιγά Προσθέτουμε το αλεύρι μας, δουλεύουμε την ζύμη μας απαλά, ώστε να Έχουμε μια μαλακή ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη, και με την Βοήθεια κουπατ, κόβουμε την ζύμη μας σε διάφορα σχέδια η πλάθουμε Μικρές μπαλίτσες με το χέρι και τις πατάμε ελαφρώς. Τα μπισκοτάκια μας τα απλώνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο Ταψί μας τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτάκια. Μπισκοτάκια για όλες τις ώρες!
Μπορείτε να τα φτιάξετε και την ημέρα Της Σαρακοστής. Καλή απόλαυση!