Κοκκινιστές γαριδούλες ούζου με ρύζι από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
μια συσκευασία κατεψυγμένες γαριδούλες
ελαιόλαδο
αλατάκι
πιπέρι
2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό ντομάτας
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
ρύζι κίτρινο για πιλάφι
νεράκι
μαϊντανό
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το σκόρδο, τις γαριδούλες, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, στην συνέχεια σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες τον χυμό ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε λίγο νεράκι, ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έχουμε ετοιμάσει το πιλάφι μας, και σερβίρουμε με τις κοκκινιστές γαρίδες μας !
Ένα πεντανόστιμο πιάτο! Καλή απόλαυση!