Λαχταριστό παστίτσιο απο την Σία Λαδά!
Υλικά για την μπεσαμέλ:
5 κ.σ βούτυρο
6 κ.σ αλεύρι
2 αυγά,
γραβιέρα και κασέρι τριμμένα 600 γραμμ.
Γάλα, αλατάκι πιπέρι κανέλα
Υλικά για τον κιμά:
½ κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας αλατάκι πιπέρι
2-3 πρόκες γαρίφαλο
1 φύλο δάφνης
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ ντοματοπελτέ
½ ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
Ελαιόλαδο
Για τα μακαρόνια :
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κ.σ βούτυρο
γραβιέρα τριμμένη
Πιπεράκι κανέλα
Εκτέλεση:
βράζουμε τα μακαρόνια και σουρώνουμε με κρύο νερό. Ετοιμάζουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμυδάκι και Το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερόνουμε προσθέτουμε την Κανέλα πρόκες γαρίφαλο δάφνη τις ντομάτες τον πελτέ και λίγο νεράκι Αν χρειαστεί, σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του. Έχουμε έτοιμο το ταψί μας, και απλώνουμε περίπου τα μισά μακαρόνια Αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει με το γάλα το αυγό το τυρί Το πιπεράκι και την κανέλα. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά μας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα Μακαρόνια. Ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ , σε χαμηλή θερμοκρασία Λιώνουμε το βούτυρο συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι λίγο Αλατάκι και προσθέτουμε το γάλα δουλεύουμε πολύ καλά με το σύρμα Έτσι ώστε να έχουμε μια λεία αφράτη κρέμα τέλος προσθέτουμε τα Δύο αυγά χτυπημένα ελαφρώς , ανακατεύουμε την κρέμα μας Αποσύροντας από την φωτιά προσθέτουμε την κανέλα τα τυριά και λίγο Πιπεράκι, απλώνουμε πάνω στα μακαρόνια , πασπαλίζουμε με κανελίτσα Και τριμμένη γραβιέρα, ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ένα παστίτσιο λαχταριστό και αφράτο!!!
Αγαπημένο όλων!!!!
Μαμαδίστικο!!!
Με σπιτική μπεσαμελ!
Καλή σας απόλαυση!