Πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
6 μελιτζάνες
200 γραμμ. Μπέικον
200 γραμμ. Τυρί γκούντα τριμμένο
Ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπέρι , ρίγανη
200 γραμμ. Τυρί φέτα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες, λίγο κέτσαπ
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
3 κ.σ κόκκινη φαρίνα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, Ρίγανη και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα αφού τις περάσουμε με λαδάκι
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Δεν τηγανίζουμε έτσι ώστε το Φαγητό μας να μην γίνει βαρύ.
Αφού έχουμε ψήσει τις μελιτζάνες , παίρνουμε το ταψί μας το λαδώνουμε και προσθέτουμε μερικές σταγόνες κέτσαπ, ξεκινάμε με μια στρώση μελιτζάνες, συνεχίζουμε με το μπέικον ψιλοκομμένο, ( εδώ μπορούμε εάν δεν θέλουμε μπέικον να βάλουμε κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας όπως ζαμπόν η γαλοπούλα καπνιστή) την φέτα τριμμένη την ψιλοκομμένη ντομάτα αλάτι πιπέρι και τριμμένο γκούντα.
Συνεχίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο την δεύτερη στρώση μελιτζάνες, Μπέικον, φέτα, ντομάτα και γκούντα.
Ετοιμάζουμε στο σημείο αυτό το μείγμα των αυγών, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά το γάλα το αλεύρι και λίγο τυρί γκούντα , περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό μας και προσθέτουμε τέλος τυράκι γκούντα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτάκια μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε!
Καλή απόλαυση!