Συνάντηση εργασίας με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης
Το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης στο πλαίσιο ενεργειών δικτύωσης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, διοργάνωσε την Δευτέρα 27/9, συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Pärnu Bay της Εσθονίας με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν 25 Εσθονοί στελέχη και μέλη της διοίκησης της αναπτυξιακής εταιρείας, καθώς και μέλη του φορέα μας. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ελαιοτριβείου της κ. Μαρίνας Γαλιατσάτου και του Τυροκομείου Τζωρτζάτου στα Διλινάτα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση και παρουσιάσεις των προγραμμάτων CLLD/LEADER των δύο αναπτυξιακών εταιρειών στο συνεδριακό χώρο του Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς στα Ομαλά. Την συνάντηση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Δημήτριος Σπανός, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριου Κουρή η κα. Σοφία Γαρμπή και εκ μέρους της Γαστρονομικής Κοινότητας Κεφαλλονιάς ο κ. Αντρέας Παντελιός.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Μαρίνα Γαλιατσάτου και τον κ. Σπυράγγελο Τζωρτάτο για τη φιλοξενία και την ξενάγηση που μας παρείχαν στις εγκαταστάσεις τους. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης για την υποστήριξη στο σχεδιασμό της εκδήλωσης αυτής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Διοίκηση και την Διεύθυνση του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς για την φιλοξενία της εκδήλωσης, την προσφορά των εκλεκτών προϊόντων τους και τη διαχρονική στήριξη στο φορέα μας.
Με τιμή,
Δημήτριος Σπανός
Πρόεδρος ΔΣ