Χ. Μοσχόπουλος: «Είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι στη χρήση απινιδιστή»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 19:44

Χ. Μοσχόπουλος: «Είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι στη χρήση απινιδιστή»

Με αφορμή το περιστατικό του ποδοσφαιριστή της Μπόλτον Φαμπρίς Μουάμπα, η οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται μετά από τέσσερις ημέρες στην εντατική, ρωτήσαμε τον Χαράλαμπο Μοσχόπουλο Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας σχετικά με τη σωτήρια χρήση απινιδιστή και εάν αυτός υπάρχει στην Κεφαλονιά.

«Αυτό το μηχάνημα - τον απινιδιστή - μας έχει προσφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς και το οποίο έχουμε συνεχώς μαζί μας σε κάθε αθλητική και μη αποστολή. Δεν θέλουμε να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, όμως είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι στην χρήση απινιδιστή, κάτι που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιβίωσης μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Όλοι μας προσευχόμαστε να επανέλθει στην υγεία του ο άτυχος αθλητής και πάντα ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος, όμως δυστυχώς τα γεγονότα μας διαψεύδουν. Στην περίπτωσή του εγινε χρήση απινιδιστή για 10 λεπτά και ο αθλητής έχει δεχθεί στο ανώτερο 4 απινιδώσεις, οι οποίες ευτυχώς στάθηκαν ικανές να τον διατηρήσουν στην ζωή μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο».




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250