Πολίτικος πορτοκαλένιος χαλβάς από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 22:54

Πολίτικος πορτοκαλένιος χαλβάς από την Σία Λαδά

Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια νερό, 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 βανίλια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού, και ξύσμα ενός λεμονιού
¾ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
Αμύγδαλα καβουρδισμένα, σταφίδες (μαύρη η σουλτανίνα)
1 κ.σ κανέλα, 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας πρώτα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε το σιρόπι γύρω στα 5 λεπτά, σε βαθειά κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι, ανακατεύουμε αρκετά ώστε να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα το σιμιγδάλι μας στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα , το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα, περίπου ένα φλιτζάνι, και τις σταφίδες ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι προσεκτικά ( γιατί πετάγεται και καίει παρα πολύ) στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, βάζουμε την κατσαρόλα μας ξανά στην φωτιά
και ανακατεύουμε μέχρι να πιξει το μίγμα του χαλβά και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τον αδειάζουμε στη ν φόρμα τον στρώνουμε ομοιόμορφα και τον  αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά σερβίρουμε με κανελίτσα η γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι!

Ένα γλύκισμα όχι μόνο νηστίσιμο αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε οποιαδήποτε ώρα, όταν ζητάμε κάτι ελαφρύ και υγιεινό!

274852359 483299343521284 1830340705980631271 n274941997 540742737213697 5535617395106538004 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250