Τσουρέκια, αφράτα και μυρωδάτα από την Σία Λαδά!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
3 αυγά
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
250 γραμμ. γάλα
2 κ.γ μαχλέπι, 2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
λίγο αλάτι, ξύσμα 2 πορτοκαλιών, και 100 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
300 γραμμ. ζάχαρη, 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 250 γραμμ. αλεύρι, δουλεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ωρίτσα.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, την μαστίχα, την οποία έχουμε χτυπήσει με ζάχαρη στο μπλέντερ, το μαχλέπι, το ξύσμα τις βανίλιες και τον χυμό
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύουμε με το χέρι πλέον, στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο, δουλεύουμε πολύ καλά, αν κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμα. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο. Αφού διπλασιασθεί σε όγκο η ζύμη μας ζυμώνουμε ελαφρώς και
αρχίζουμε να πλάθουμε τα τσουρέκια μας όπως μας αρέσουν, τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και αφού τα σκεπάσουμε τα αφήνουμε να διπλασιασθούν σε όγκο.
Στη συνέχεια τα περνάμε με κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε διαλύσει με λίγο νεράκι, πασπαλίζουμε με ασπρισμένο αμύγδαλο και έτοιμα για Ψήσιμο !
Ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 20’ περίπου.
Τα τσουρέκια μας πρέπει να είναι αφράτα γι΄αυτό δεν θέλουν πολύ ψήσιμο. Καλή απόλαυση!