2o Γυμνάσιο Αργοστολίου: Eνδοσχολική επιμόρφωση των καθηγητών από τον Πέτρο Πετράτο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 08:44

2o Γυμνάσιο Αργοστολίου: Eνδοσχολική επιμόρφωση των καθηγητών από τον Πέτρο Πετράτο

Στα πλαίσια βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στο Σχολείο μας και της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών στον  πολλαπλό, σύνθετο και καθοριστικής σημασίας για όλη την εκπαιδευτική διαδικασία ρόλο τους, προσκαλέσαμε στο Σχολείο τον κ. Πέτρο Πετράτο,  δρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 4-11-21  και στις 8-11-21, ο οποίος συζήτησε με τους φιλολόγους  θέματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων και κυρίως της Ιστορίας, ως μια μορφή ενδοσχολικής επιμόρφωσης των καθηγητών και καθηγητριών του Σχολείου μας.  Ο κ.  Πετράτος στις  16-12-2021 και στις 20-12-2021  με στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας , την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την αναβάθμιση της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας,  πραγματοποίησε δειγματικές διδασκαλίες σε όλες τις τάξεις.

Επίσης στο ίδιο διάστημα και για τους ίδιους λόγους, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας  τον κ. Βασίλη Κόκκαλη,  δρ Φυσικής , ο οποίος δίδαξε  στους ενδιαφερόμενους  μαθητές  και μαθήτριες μας  Αστρονομία (το μάθημα δεν διδάσκεται στο Γυμνάσιο). Στόχος  είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των διδασκόντων και των μαθητών στις  επιστήμες  της Αστροφυσικής, της Αστρονομίας και της  Διαστημικής. Η παρουσία του κ. Κόκκαλη στο σχολείο και η μύηση των μαθητών  σε θέματα Αστρονομίας συνέβαλε στο να συμμετάσχουν πολλοί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11-12-2021.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πέτρο Πετράτο και τον κ. Βασίλη Κόκκαλη. Η παρουσία τους στο Σχολείο μας  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εκπαιδευτική μας κοινότητα . Τους ευχόμαστε  καλές γιορτές, με υγεία.

Εις το επανιδείν!

 Εκ μέρους του Συλλόγου,

                                                                                                              Ο Διευθυντής

                                                                                                            Νικόλαος Βουτσινάς




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250