Ο Παναγιώτης Κονταρίνης στον Cosmos 96,5 για το Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Αλληλεγγύης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:21

Ο Παναγιώτης Κονταρίνης στον Cosmos 96,5 για το Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Αλληλεγγύης

Ο παράγοντας του Παλληξουριακού Παναγιώτης Κονταρίνης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για το 1ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Αλληλεγγύης για αθλητές από 8-14 χρονών.

«Αυτές οι μέρες είναι μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε την έννοια της προσφοράς, μέσα από κάτι που αγαπάμε, από το ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε και τις ομάδες που μας βοηθούν και που ανταποκρίθηκαν άμεσα. Δεν υπάρχουν βεβαίως αντιπαλότητες. Υπηρετούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Αυτά που μας χωρίζουν είναι μόνο 90 λεπτά».

Τι θα γίνει στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου

«Σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι καλός την Τετάρτη το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Το σίγουρα είναι ότι δεν θα ακυρωθεί. Στο γήπεδο θα μαζευτούμε από τις 10 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν αγώνες  ταυτόχρονα και για τις τρεις ηλικιακές ομάδες Κ10, Κ12 και Κ14. Μετά θα υπάρχει μια εορταστική διάθεση με μουσική και θα υπάρχουν 2 πάγκοι που θα συλλέγουν τις προσφορές των γονέων, των παιδιών και των ομάδων. Θα υπάρχει και κέρασμα. Μετά από τους αγώνες, θα έχουμε και διαγωνισμούς δεξιότητας με δωράκια για τους νικητές και στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικοί έπαινοι στα παιδιά, για την προσφορά τους και για την συμμετοχή τους».

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων

«Τα πράγματα που θα μαζευτούν θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς και στο Γηροκομείο Ληξουρίου. Είναι τιμή μας και χαρά μας να μπορέσουμε να δώσουμε αυτές τις Άγιες μέρες χαρά  σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να μπορέσουν αυτά τα δύο ιδρύματα να προσφέρουν σε άτομα τα οποία έχουν ανάγκες. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά, τα οποία σίγουρα παίρνουν  αυτές τις αρχές από την οικογένεια τους, να δουν την δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο και το οποιοδήποτε άθλημα και να έρθουν σε επαφή με την προσφορά και την αλληλεγγύη».

Πως ξεκίνησε η δράση προσφοράς

«Κάθε χρόνο είτε φανερά είτε πιο κρυφά, βοηθάμε. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τουρνουά, έχει γίνει και στο παρελθόν με πρωτοβουλία της Εικοσιμίας, αλλά δεν είχε πάρει δημοσιότητα. Στα πλαίσια της προσφοράς αποφασίσαμε να το κάνουμε και τα παιδιά να βρεθούν κιόλας. Θα θέλαμε να καθιερωθεί, να γίνει επίσημο και κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερο με περισσότερους συμμετέχοντες και περισσότερους που θα θέλουν να βοηθάνε».

«Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο επακριβώς, με μάσκες και πιστοποιητικά, τεστ…Σε αυτό δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση. Το ύψιστο αγαθό είναι η υγεία, να μπορούμε να είμαστε καλά και να μπορούμε να προσφέρουμε».




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250