Ο ουρανός είναι το όριο, για τους ανθρώπους του Make a wish Ελλάδος – Η εκπρόσωπος, Χρυσούλα Σπανού μιλάει στον Cosmos 96,5

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 14:55

Ο ουρανός είναι το όριο, για τους ανθρώπους του Make a wish Ελλάδος – Η εκπρόσωπος,  Χρυσούλα Σπανού μιλάει στον Cosmos 96,5

Η εκπρόσωπος του Make a wish Ελλάδος Χρυσούλα Σπανού, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και μίλησε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Make a wish, εκπληρώνοντας ευχές παιδιών.

Ο σημαντικός ρόλος της ψυχολογίας των παιδιών

«Όπως έχει αποδειχθεί από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει ανά τον κόσμο – πρόσφατα έγιναν και στην Ελλάδα και θα ανακοινώσουμε σύντομα τα αποτελέσματα – φαίνεται ότι το 100% των παιδιών, έχουν τελείως διαφορετική ψυχολογία μετά την εκπλήρωση της ευχής τους. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Αφενός παίρνουμε πίσω δύναμη από τα παιδιά μας να συνεχίσουμε και αφετέρου είναι πολύ σημαντικό ότι στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες και στα παιδιά αυτά, στον δύσκολο δρόμο που έχουν προς την ίαση ή την καλυτέρευση. Μιλάμε  για παιδιά με σοβαρές ασθένειες που εκπληρώνουμε τις ευχές τους. Όταν μιλάμε για σοβαρές ασθένειες εννοούμε είτε ογκολογικά περιστατικά – εξ ου και η σημερινή μέρα – είτε για γενετήσιες νόσους, καρδιολογικές και τόσες άλλες πολλές ασθένειες».

Τα παιδιά δείχνουν δύναμη απέναντι στον καρκίνο

«Τα παιδιά προς έκπληξη όλων είναι πολύ δυνατά απέναντι σε αυτή την ασθένεια που όλοι φοβόμαστε να την πούμε με τον όνομά της. Απέναντι στον καρκίνο. Δείχνουν πολύ δύναμη και μάλιστα  πρόσφατα άκουσα ένα κορίτσι να λέει ότι, “έπειτα από τον καρκίνο και τις χημειοθεραπείες ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα, γιατί πριν από αυτό δεν σκεφτόμουν τίποτα σοβαρά. Πλέον οι σκέψεις που κάνω είναι πιο σημαντικές. Είναι σα να είμαι ζωντανή” μας είπε. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά τον καρκίνο είναι μοναδικός και μας δίνουν πολύ μεγάλα μαθήματα ζωής. Σίγουρα πάντως υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές, τις οποίες τις μοιράζονται με την οικογένεια. Αυτά τα παιδιά όμως σφίγγουν τα δόντια και κάνουν υπομονή και χαμογελάνε γιατί ξέρουν ότι δίπλα μπορεί να είναι ένα άλλο παιδί που βιώνει το ίδιο. Θα λέγαμε ότι είναι δυνατά το ένα για το άλλο».

Sky is the limit.

«Sky is the limit. Όλα είναι δύσκολα και όλα είναι εύκολα. Ξεκινάμε με το “ωχ, πως θα το κάνουμε αυτό;” αλλά τελικά βρίσκουμε τον τρόπο να εκπληρώνουμε κάθε ευχή. Από την πτήση σε μηδενική βαρύτητα, μέχρι και το να δουν το βόρειο σέλας, το οποίο είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος το ταξίδι για 4-5 μέρες, να πηγαίνει κάθε βράδυ και να περιμένει να το δει, αλλά τελικώς να μην το δει ποτέ. Τα δικά μας παιδιά, όλα όσα θέλησαν να δουν το βόρειο σέλας, το είδαν. Αυτό που συμβαίνει με τις ευχές είναι κάτι το μαγικό. Έχουν ζητήσει να ταξιδέψουν και στο χωριό του Αϊ – Βασίλη… Μια πρωτότυπη ευχή που έχουμε τώρα και θα εκπληρωθεί, είναι από ένα παιδάκι που θέλει να ζήσει μια περιπέτεια με τον δράκο του (το λούτρινο κουκλάκι του) στο δάσος».

Πως μπορώ να βοηθήσω

«Μπορεί ο οποιοσδήποτε να βοηθήσει, μέσα από μια αγορά από το e- shop μας, μέσω κατάθεσης αλλά κυρίως μπορεί να διαδώσει το έργο μας και το όραμα μας, ώστε να φτάσουμε σε όλες τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη».

«Έχουμε μια σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση σήμερα μέσω live – streaming στο Instagram, στο  facebook και στην σελίδα μας στο youtube, όπου θα μιλήσουν 4 παιδιά μας που η ευχή τους εκπληρώθηκε πριν αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι ενήλικες και ασχολούνται με κάποιο ιατρικό επάγγελμα γιατί θέλουν να προσφέρουν σε άλλους συνανθρώπους τους που νοσούν και θα μας δώσουν την δική τους οπτική γωνία».

«Σήμερα φοράμε το χρυσό κορδελάκι. Να μην φοβόμαστε τη λέξη καρκίνος, να προσέχουμε να έχουμε έγκαιρες διαγνώσεις και να παλεύουμε με δύναμη και θετική διάθεση, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο. Πρέπει να είμαστε μαχητές. Μπορούμε να αντέξουμε περισσότερα από όσα πιστεύουμε».




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250