Πρόστιμα στο Μύρτο: Βολές Δρακουλόγκωνα εναντίον Κυβέρνησης & Κτηματικής - Δεν είχαν προβλέψει ούτε ποιος θα άδειαζε το βόθρο των τουαλετών

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 10:20

Πρόστιμα στο Μύρτο: Βολές Δρακουλόγκωνα εναντίον Κυβέρνησης & Κτηματικής - Δεν είχαν προβλέψει ούτε ποιος θα άδειαζε το βόθρο των τουαλετών

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο κλείσιμο της λειτουργίας του Μύρτου λόγω προστίμων.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε επιτθέμενος στις δημόσιες παρεμβάσεις της παράταξης "Ανοιχτοί Ορίζοντες" τονίζοντας:

«Πρέπει να χει τρομερή φαντασία αυτός ο οποίος έφτιαξε αυτό το «σκηνικό», αλλά προφανέστατα έχει ήδη καταρρεύσει ως γυάλινος πύργος.  Είναι το άκρον άωτον της μεθόδευσης και  της μπουρδολογίας. 

Διαστρεβλώνον την πραγματικότητα, ήταν ένα γεγονός που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου, το συνέδεσαν με ένα τελείως διαφορετικό γεγονός το οποίο έλαβε χώρα 31 Αυγούστου και βγάλανε ένα συμπέρασμα για δύο εντελώς διαφορετικά γεγονότα, τα οποία απείχαν μεταξύ τους τουλάχιστον 45 μέρες. 

Όλοι γνωρίζανε και ειπώθηκε και στην σύσκεψη με την Υπουργό Τουρισμού, ότι ο Δήμος Σάμης θα έκανε αυτό που έκανε πάντα, θα άφηνε την παραλία του Μύρτου να δουλέψει όπως δουλεύει τα τελευταία χρόνια, έστω κι αν η Κυβέρνηση , η Κτηματική Υπηρεσία εν προκειμένω , δεν είχε πρόθεση να δεχθεί την παρουσία του Δήμου εκεί».

Παρέπεμψε επίσης στην Κτηματική Υπηρεσία για να απαντηθεί ποιος θα κάλυπτε τις άμεσες ανάγκες των επισκεπτών του Μύρτου, όπως το καθάρισμα των τουαλετών, το άδειασμα του βόθρου, η διαχείριση του πάρκιγνκ κ.α.

Επίσης, επισήμανε ότι  η Κτηματική Υπηρεσία δεν απάντησε στην αίτηση  που είχε υποβάλλει ο Δήμος Σάμης στις 17 Ιουνίου για να μισθώσει τον χώρο ο Δήμος καθώς και στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 25 Ιουνίου που ενημέρωνε γι αυτό το οποίο επρόκειτο να συμβεί.

Απαντώντας σε σχέση με τη στάση του Βουλευτή Κεφαλονιάς και της Κυβέρνησης τόνισε: 

«Αντί να κάνει το ελάχιστο καθήκον της η Κτηματική Υπηρεσία προς την κοινωνία, όχι προς τον Δήμο, αφού δεν είχε σχεδιάσει τίποτα έως τις 28, 29 Ιουνίου πήγαμε και στεγαστήκαμε, γιατί η καλύτερη παραλία της Ελλάδας θα μετατρεπόταν σε μία υγειονομική βόμβα. 

Όλα αυτά τα είπα και τα έδωσα γραμμένα στην Υπουργό Τουρισμού, παρουσία όλων των δημοσιογράφων και δεν είδα καμία ενέργεια από κανέναν προς την κατεύθυνση της βοήθειας του Δήμου Σάμης, πλην της ΠΕΔΙΝ και τις τελευταίες μέρες και της ΚΕΔΕ. Οι συνάδελφοι Δήμαρχοι, στέκονται στο πλευρό του Δήμου Σάμης.

Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος θα έχανε τη γαλάζια σημαία του χρόνου , καθώς αυτός έχει την ευθύνη για το πρόγραμμα και επισήμανε εκ νέου ότι φέτος ο βόθρος του Μύρτου θα είχε πλημμυρίσει από τις 5 Ιουνίου, διερωτώμενος, πιο θα αδειάζει το βόθρο. 

«Οι τουαλέτες δεν είναι άντε πάμε καθαρίσαμε , έχει 8 τουαλέτες και θέλουν σε καθημερινή βάση καθαρισμό, και οι ντουζιέρες θέλουν περιποίηση» τόνισε και πρόσθετε ότι όλα αυτά δεν έχει ευθύνη ο Δήμος να τα κάνει , αλλά μόνο την ύπαρξη ναυαγοσώστη, την πρόσβαση ΑΜΕΑ , τα καλάθια των απορριμμάτων και τον καθαρισμό της παραλίας από σκουπίδια.

«Δεν μετανιώνω, παρανομήσαμε, το είχα πει και με βάση αυτή την παρανομία μας έβαλε ένα πρόστιμο 1.565.672,00. Αυτό έγινε στο διάστημα από 23 μέχρι 25 Ιουλίου γιατί καταλάβαμε το χώρο» σχολίασε σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο χαρακτηρίζοντας ως ξεφτιλισμένους και άθλιους μεθοδευτές όσους συγχέουν αυτό το πρόστιμο με το αντίστοιχο για τη μη έκδοση αποδείξεων από την καντίνα της παραλίας.  

«Επειδή όμως δεν ήτανε εύπεπτο αυτό το γεγονός ήρθε η μεθόδευση.  

Στις 31 Αυγούστου γίνεται ο 3ος έλεγχος στον Μύρτο για φέτος, δεν βρίσκουν απολύτως τίποτα όπως και στους άλλους δύο ελέγχους και επειδή στην ταμειακή μηχανή δεν γράφει στο κουμπί σετ ξαπλώστρα - ομπρέλα , έγραψαν και τις 144 ομπρέλες που έχει ο Δήμος εκεί.

Ο Δήμος έκοβε με λάθος τρόπο (αν το δεχθούμε ως έσχατο σενάριο, που δεν  το δέχομαι) τις αποδείξεις για τις ξαπλώστρες, αλλά τις δυο προηγούμενες φορές που είχαν περάσει γιατί δεν το είχαν δει, αν υπήρχε παρανομία, ένα μπουκάλι νερό δεν θα έβρισκαν σε τρεις ελέγχους.

12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τους ελεγκτές και τους σκευωρούς, είχαν πληρωθεί 144 ομπρέλες , δεν είχε χτυπηθεί και είχαν πληρωθεί και οι 144 μετρητά και όχι και με κάρτα, κολλάει στην ανθρώπινη λογική αυτό το σενάριο; 

Ο Δήμος Σάμης έκανε φέτος ότι κάνει τα τελευταία 30 χρόνια, απλώς φέτος στη μήνυση που δέχεται κάθε χρόνο ο Δήμαρχος έρχεται να προστεθεί και το πρόστιμο.

500 ευρώ είναι το πρόστιμο γι αυτή την φορολογική παράβαση. Δέσανε λοιπόν αυτό, με το πρόστιμο του Ιουλίου.

Το πρόστιμο για  τις 144 ξαπλώστρες θα καταπέσει, έχει προσφύγει ο Δήμος, ας κάνουνε λίγο υπομονή κι ας περιμένουν να βγουν οι αποφάσεις».

"Είναι πολιτικό το θέμα της λειτουργίας του Μύρτου" τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν τους βόλευε να πουν ότι βάλανε  1.565.672,00 πρόστιμο, επειδή στήριξε ο Δήμος Σάμης την λειτουργία του Μύρτου.

Τόνισε δε ότι πρέπει να παρέμβει συνολικά η Κυβέρνηση για το θέμα και υπενθύμισε ότι με απόφαση της ΠΕΔΙΝ από τις 3 Φεβρουάριου αναφερόταν  ονομαστικά στον Μύρτο και  προέβλεπε τι θα προκύψει  ζητώντας να αλλάξει ο νόμος.

Δήλωσε επίσης ότι είναι δύσκολος ο αγώνας που θα δοθεί αλλά εξέφρασε και την πίστη του ότι θα τα καταφέρουν.




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250