Γ. Μανιάτης: «Δεν είναι το 5%, είναι το 25% που σας αναλογεί από τα πετρέλαια»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 19:49

 Γ.  Μανιάτης: «Δεν είναι το 5%, είναι το 25% που σας αναλογεί από τα πετρέλαια»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με θέμα τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, την οποίαβ και είχατε τη ευκαιρία να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το inkefalonia.gr.

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο περιφερειάρχης κ. Σπυρίδων Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλ. Παρίσης, οι επικεφαλείς όλων των παρατάξεων τόσο της δημοτικής (Μάρκος Κοτσιλίνης, Θεόφιλος Μιχαλάτος και Νίκος Γκισγκίνης), όσο και της Περιφέρειας (Γιώργος Καλούδης, Διονύσης Γεωργάτος), η Αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών, Σμαράγδα Σαρδελή, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Χρήστος Ανθης, εκπρόσωπος του Δήμου Ιθάκης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων (μίλησαν στη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και από την Ενωση Ξενοδόχων ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος), ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Διονύσης Λυκούδης, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί, αλλά με επιστολή τάχθηκε υπέρ της κίνησης που θα φέρει οφέλη στο νησί της Κεφαλονιάς.

Αλ.Παρίσης: «Δεν διαπραγματευόμαστε την πραγματική γεωγραφική θέση του οικοπέδου!»

 3227459

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση ήταν η ακόλουθη: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου Κεφαλονιάς για την πραγματοποίηση ενημερωτικής σύσκεψης στο νησί μας με θέμα τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και την εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή μας.

Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία αδειοδότησης στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Κυβέρνηση με την ψήφιση του ν. 4001/2011 και θεσπίστηκε ένα ευέλικτο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του ανωτέρω νόμου έχει ήδη προβεί στη διαδικασία της «ανοικτής πρόσκλησης» για την άμεση παραχώρηση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου των δικαιωμάτων του για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές όπως μέχρι σήμερα τις ονομάζει: Πατραϊκός κόλπος, Ιωάννινα και Δυτικό Κατάκολο.

Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μας κ. Υπουργέ να αμφισβητούμε βάσιμα την ονομασία των οικοπέδων εκμετάλλευσης και συγκεκριμένα του οικοπέδου που αναφέρεται ως Πατραϊκός κόλπος αφού πρόκειται ξεκάθαρα για θαλάσσιο χώρο που αγκαλιάζει τις ακτές της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και μέρος της Αιτωλοακαρνανίας.

Πέραν της αποτύπωσης αυτού του χαρακτηρισμού στα χαρτιά του διαγωνισμού η κυβέρνηση μέσω των δηλώσεών σας προσδιόρισε κιόλας ότι το οικόπεδο αυτό αναφέρεται μόνον στη Δυτική Ελλάδα.

Γνωρίζετε τι αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαγγελία σας στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που προκαταλαμβάνει το μοίρασμα της πίτας αποκλειστικά στη Δυτική Ελλάδα;

Μήπως γνωρίζετε ήδη κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς;

Μήπως η ΚΥΑ που μοιράζει τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι ήδη γραμμένη και απλώς εσείς το εξαγγείλατε;

Ή να σκεφτούμε ότι θέλετε να προκαταλάβετε τους Υπουργούς που θα την εκδώσουν.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση η επίσημη γεωγραφία, σας διαψεύδει.

Πάμε τώρα και στην ερμηνεία του άρθρου 161 του Νόμου 4001/2011 που μιλάει για περιφερειακό φόρο 5%, με πι μικρό και όχι κεφαλαίο.

Επιδιώκετε να αποδοθεί αυτό το έσοδο με κριτήρια διοικητικής διαίρεσης και όχι με γεωγραφικά κριτήρια. Εμείς λέμε και απαιτούμε, οι άμεσα πληγόμενοι δήμοι, από την όλη όχληση να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Και αντικειμενικά αυτοί που πλήττονται είναι το νησί της Κεφαλονιάς, το νησί της Ιθάκης και δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Η διοικητική διαίρεση σε περιφερειακό επίπεδο έρχεται και παρέρχεται. Αύριο μπορεί οι Περιφέρειες να έχουν άλλη κάλυψη, αυτό τι σημαίνει;

Αν για παράδειγμα κάνατε εξόρυξη στα Κύθηρα πρέπει τα οφέλη να τα διαχειριστεί ο Πειραιάς;

Οι δράσεις εξόρυξης πετρελαίου επιφέρουν πολλαπλά χτυπήματα σε περιοχές που γειτνιάζουν πόσο μάλλον σε δύο νησιά, όπως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, που ζουν κατεξοχήν από τον Τουρισμό, δραστηριότητα η οποία πλήττεται από την εξόρυξη πετρελαίου.

Όσα σας ανέφερα με πολύ απλά λόγια είναι αυτονόητα και για μας αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή για να κάνουμε τη ζωή του αναδόχου εύκολη.

Δεν διαπραγματευόμαστε την πραγματική γεωγραφική θέση του οικοπέδου!

Δεν διαπραγματευόμαστε την απόδοση του φόρου στους Δήμους που πλήττονται!

Δεν διαπραγματευόμαστε την οικονομία μας και το μέλλον του νησιού μας!

Απαιτούμε τα αντισταθμιστικά οφέλη 5 % με νόμο και όχι με ΚΥΑ να αποδίδονται στους Δήμους που πλήττονται, γιατί μια ΚΥΑ μπορεί να αλλάξει σε μια νύχτα.

Όσο για την Περιφέρεια ως αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού μπορεί κάλλιστα να διαχειριστεί μέρος του ειδικού φόρου 20% που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο και θα αποδώσει στο πράσινο ταμείο.

Η ανησυχία μας είναι το ίδιο έντονη και για το περιβάλλον. Το ίδιο το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο θεωρείται δύσκολο δεδομένου ότι παρόμοιοι γεωλογικοί στόχοι δεν έχουν διατρηθεί μέχρι σήμερα στον Ελλαδικό χώρο.

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μας εγγυάται ότι το περιβάλλον, θαλάσσιο και χερσαίο, θα μείνει ανέπαφο.

Και τότε το πλήγμα για τα νησιά μας θα είναι πολλαπλό.

Αν λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση δεν κατανοεί τα επιχειρήματά μας όπως τα ανέφερα πριν ας κάνει μια προσπάθεια να φανταστεί σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα ποιες τοπικές κοινωνίες, ποιες τοπικές οικονομίες θα καταστραφούν.

Μήπως θα είναι η κοινωνία και η οικονομία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, που θα χάσουν το 80% του ΑΕΠ τους γιατί ζουν από τον Τουρισμό;

Αλλά προσπαθήστε κιόλας να σκεφτείτε σαν ένας ενδιαφερόμενος τουρίστας που θέλει να έρθει διακοπές στη Κεφαλονιά και πληροφορείται ότι στην ειδυλλιακή παραλία της Σκάλας που θα κολυμπάει θα έχει δίπλα του τις πλατφόρμες και τις αντλίες.

Συνοψίζοντας λοιπόν κ. Υπουργέ σας καλούμε

να αποκαταστήσετε άμεσα τα δίκαιά μας,

να διασφαλίσετε την απόδοση του 5% στους Δήμους μας με νόμο (εμείς έχουμε άποψη και για την κατανομή του 5%),

να διασφαλίσετε την διαχείριση του Πράσινου Ταμείου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,

να έχουμε λόγο και συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες προστασίας του περιβάλλοντος.

κ. Υπουργέ είστε ευφυής άνθρωπος, ξέρω ότι κατανοείτε τι συμβαίνει και τι πάει να γίνει και πιστεύουμε ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Σ. Κουρής: «Απαιτούμε την διασφάλιση του περιβάλλοντος των περιοχών μας, την άμεση απόδοση του αναλογούντος διαχειριστικού μας μερίσματος»

  3227474

Η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή: «Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων που αφορούν τη μελλοντική εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος. Η άμεση ενασχόληση και αντιμετώπιση του θέματος από εμένα, τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, δίνει μια καταφανή απάντηση στα σχέδια και στην πορεία της Περιφέρειας μας για την άμεση διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το σύνολο των κυβερνήσεων που πέρασαν απαξιούν να μας αντιμετωπίσουν ως μια νησιωτική, παραμεθόρια περιοχή με όλα τα προβλήματα που επισείει το γεγονός. Γι’ αυτό και παραμένουμε επιφυλακτικοί και καχύποπτοι στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού, Γ. Μανιάτη, για την πορεία των ερευνών.

   Μετά από τον καταφανή και εξαιρετικά προκλητικό αποκλεισμό μας, από την διαχείριση και τα οφέλη της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στο νότιο Ιόνιο Πέλαγος οφείλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, καταδικάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την στρατευμένη πολιτική, επιλεκτικής στήριξης συγκεκριμένων περιοχών, εις βάρος των νησιών μας: Ιθάκης και Κεφαλονιάς.

Τώρα δε που οι συνθήκες οικονομικής κρίσης, τις οποίες βιώνει η χώρα μας έχουν επηρεάσει καταλυτικά την Περιφέρεια μας την οποία ταλαιπωρούν ήδη έντονα προβλήματα, ένεκα της νησιωτικότητάς και των περιορισμών προσβασιμότητας που δυσχεραίνουν τις όποιες αναπτυξιακές μας προσπάθειες, η μεθοδευμένη εξαίρεσή μας από τα οφέλη της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων, εγείρει την δίκαιη αγανάκτησή μας.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα εν λόγω κοιτάσματα εντοπίζονται, σε περιοχές των Εχινάδων Νήσων, πλησίον της νήσου Κεφαλονιάς και της νήσου Ιθάκης και σε μια περιοχή η οποία συνιστά μερικώς τμήμα της ευρύτερης Περιφέρειάς μας, γεγονός που δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αυθαίρετη απόδοση του συνολικού δικαιώματος διαχείρισής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι οι οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες πρωτίστως θα επηρεάσουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη δύο νησιά που η οικονομική τους ανάταση και εξέλιξη βασίζεται στον Τουρισμό, ένα κατά κύριο ευαίσθητο τομέα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

   Κατανοώντας την σημασία αυτών των ευρημάτων για το οικονομικό, παραγωγικό και γεωπολιτικό προφίλ της όποιας περιφέρειας επιληφθεί της χρήσης και προσποριστεί τα οφέλη της αξιοποίησης τους, αντιλαμβανόμαστε πλήρως, τα πραγματικά αίτια υιοθέτησης μίας μονομερούς και άνισης στρατηγικής απώτερου συμφέροντος από πλευράς της κυβέρνησης.

   Ωστόσο το αίσθημα ευθύνης, η συνείδηση, οι δεσμεύσεις μας, η αγωνία και η αγάπη μας για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας, δεν μας επιτρέπει να δεχθούμε σε καμία περίπτωση την απώλεια μιας τόσο σημαντικής δυνατότητας, μιας ευκαιρίας ανάπτυξης και ευημερίας, στο βαθμό που μας ανήκει δικαιωματικά.

   Ως εκ τούτου», κατέληξε ο κ. Κουρής, «απαιτούμε, ως Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης την διασφάλιση του περιβάλλοντος των περιοχών μας, την άμεση απόδοση του αναλογούντος διαχειριστικού μας μερίσματος, για την αντιμετώπιση των αντισταθμιστικών κοινωνικών ωφελημάτων, για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, αλλιώς οι αντιδράσεις μας θα σας εκπλήξουν δυσάρεστα και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, απρόβλεπτες και λίαν σοβαρές, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις».

Σπύρου: «Η περιφέρεια παρακολουθεί στενά το θέμα»

   Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παίρνοντας το λόγο δήλωσε πως: «Μην ανησυχείτε, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν εφησυχάζει, παρακολουθεί το θέμα στενά», είπε, απευθυνόμενος σε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη, αμέσως μετά το πέρας της, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, εκφράζοντας τη θέση ότι η ενημέρωση που έγινε ήταν ένα από τα βήματα, καθώς η Περιφέρεια στοχεύει να καταθέσει και έγγραφο υπόμνημα με τις θέσεις της, για να καταστήσει σαφές το πλαίσιο διεκδικήσεών της.

   Όπως είπε στην αρχική τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, απαιτούνται διαπεριφερειακές συνεργασίες, καθώς το Ιόνιο επεκτείνεται και σε άλλες Περιφέρειες, ενώ τόνισε ότι βασικό και ενεργό λόγο θα έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

   «Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε και θα αξιώσουμε να γίνει», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «είναι η νομοθετική ρύθμιση όλων των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης έναντι της Αυτοδιοίκησης, για τα ζητήματα της έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

   Και βέβαια», πρόσθεσε, «το θέμα της ενέργειας οφείλουμε να το δούμε συνολικά, καθώς έχει σχεδιαστεί να περάσει από την περιοχή μας (νότια της Κέρκυρας) αγωγός φυσικού αερίου προς την Ιταλία», ενώ, αναφερόμενος γενικότερα στις επενδύσεις που σχετίζονται με οχλούσες χρήσεις, είπε ότι η εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για την ενέργεια, με βάση τα νέα δεδομένα, στα πρότυπα των Σχεδίων για τη Βιομηχανία, τον Τουρισμό και τις ΑΠΕ, θα ήταν εχέγγυο για την περιοχή μας, που είναι τουριστικά αναπτυγμένη και πρέπει να προστατέψει, με κάθε τρόπο, το φυσικό της περιβάλλον.

Γ. Μανιάτης: «Υπάρχει διακομματική συναίνεση»

 3227477

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, μεταξύ άλλων, στην ενημερωτική σύσκεψη ανέφερε πως η στρατηγική για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

«Ο πρώτος πυλώνας είναι αυτός της απόλυτης διαφάνειας, για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, που θα γίνει με διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό ο οποίος θα περάσει και θα ελεγχθεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός του σεβασμού προς το περιβάλλον, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα γίνει παράλληλα με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την αστική ανάπτυξη.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η πανευρωπαϊκή πρωτοπορία της Ελλάδας που θα δίνει πάνω από το 25% στο ελληνικό δημόσιο.

   Ο Υφυπουργός τόνισε πως η εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μια «επενδυτική δράση που δημιουργεί άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας».

   Επεσήμανε ακόμη πως «το δεύτερο εξάμηνο του 2012 όλες οι περιοχές θα ξαναβγούν σε διαγωνισμούς, με τη διαδικασία του open door, για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών.   Τα κοιτάσματα είναι της τάξης των περίπου 20δις, το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να έχει έσοδα 8 δις ενώ οι τοπικές κοινωνίες 2 δις».

     Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε, πως «η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές προστασίας περιβάλλοντος της Νορβηγίας, που είναι οι αυστηρότερες παγκοσμίως έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσει το παραμικρό για τον τουρισμό. Πρότεινε επίσης η Νορβηγία να γίνει παράδειγμα και αναφορικά με το υπόλοιπο 75% των εσόδων από την εξόρυξη υδρογονανθράκων το οποίο θα πρέπει να πηγαίνει στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και μόνο».

Αναφερόμενος για τον Πατραϊκό που εμφανίζεται ως το όνομα του οικοπέδου έξω από τον Πόρο, τόνισε: «Το οικόπεδο με το ΦΕΚ του 1997 ονομάστηκε «Πατραϊκός – Δυτικά» και έτσι έμεινε από τότε, γιατί ήταν θέμα διεθνούς νομοθεσίας», ενώ πρόσθεσε πως: «Υπάρχει διακομματική συναίνεση που είναι το θεμέλιο γι΄ αυτή την προσπάθεια».

     Ο Υφυπουργός κατέληξε πως «το δεύτερο εξάμηνο του 2012 το ελληνικό δημόσιο θα δώσει στην δημοσιότητα το σύνολο των πληροφοριών, που αφορά στους υδρογονάνθρακες και είπε συγκεκριμένα πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρατάει για λογαριασμό του εθνική πληροφορία».

Κοτσιλίνης: «Συζητάμε ένα Εθνικό θέμα»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Κοτσιλίνης δήλωσε: «Θεωρώ ότι συζητάμε ένα Εθνικό θέμα. Ο φυσικός πλούτος υπάρχει, αξίζει και πρέπει να το δούμε με σοβαρότητα. Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια, αλλά χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία».

Θ. Μιχαλάτος: «Το σημαντικότερο είναι το περιβάλλον»

 3227501

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, τόνισε: «Ήρθα να ενημερωθώ και να χρησιμοποιήσω την ημέρα αυτή για οφέλη της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπώ. Συμφωνώ και στηρίζω την προσπάθεια να έρθει το 5 ή το 25% των χρημάτων στο νησί της Κεφαλονιάς. Το σημαντικότερο είναι όμως και το περιβάλλον το οποίο πρέπει να προσέξουμε και να προστατεύσουμε» τόνισε και έθεσε το ερώτημα για το αν θα γίνουν χερσαίες εγκαταστάσεις στο νησί.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Ματζουράτος δήλωσε: «Δεν μπορεί τώρα ξαφνικά να θυμούνται όλοι τα πετρέλαια. Δεν είμαστε αρνητικοί στους υδρογονάνθρακες, αλλά ας μας πει κάποιος από ποιον γίνεται όλο αυτό και για ποιον. Θα καρπωθεί αυτό το όφελος ο λαός;».

Η συζήτηση πήγε και στη σεισμικότητα της περιοχής της Κεφαλονιάς

Πρώτος ο κ. Καλούδης έθεσε το θέμα σεισμικότητας στην Κεφαλονιά και η απάντηση του κ.Μανιάτη ήταν η εξής: «Το θέμα το έχει δει η αρμόδια επιτροπή και έχουμε δύο εξαιρετικούς έλληνες που θα κάνουν έρευνες επί του θέματος . Εχω δώσει ήδη εντολή να δουν αυτοί οι δύο ειδικοί το θέμα».

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Σταύρος Τραυλός: «Πρέπει να γίνει ειδική μέριμνα γιατί η Κεφαλονιά είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης».

Δεδομένης της πίεσης χρόνου που είχε ο Υφυπουργός (για να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής), έγινε μία εποικοδομητική κουβέντα και ενημέρωση πάνω στο θέμα αν και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης υπήρξε η μομφή ότι το θέμα δεν είχε συζητηθεί σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο.

{phocagallery view=category|categoryid=46}




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250