Πολέντα (Ιταλικό παραδοσιακό πιάτο) από την Σία Λαδά!
Πολέντα (Ιταλικό παραδοσιακό πιάτο)! Ένας κρεμώδης χυλός κατοχικός όπως και η μπομπότα το φτιάχνω έτσι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου, τα χρόνια της κατοχης το καλαμπομαγέρεμα όπως το ελεγαν στην Κεφαλονιά.
Ένα πιάτο νόστιμο , θρεπτικό ότι πρέπει για τα κρύα βράδια του χειμώνα.
Υλικά :
3 φλιτζάνια νερό
1 κ.γ αλάτι, ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
2 κ.σ ελαιόλαδο, 2-3 πορτοκαλόφλουδες
Λίγες σταφίδες μαύρες
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε στην συνέχεια όλα τα υλικά, ανακατεύουμε στην αρχή σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, γρήγορα (θέλει προσοχή μην σβολιάσει ) μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά , και σερβίρουμε στο πιάτο η σε μπολάκια πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα.
Εύκολο! Γρήγορο! Και ελαφρύ για τα χειμωνιάτικα βράδια μας!
Καλή απόλαυση!