Πολέντα (Ιταλικό παραδοσιακό πιάτο) από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024 08:58

Πολέντα (Ιταλικό παραδοσιακό πιάτο) από την Σία Λαδά!

Πολέντα (Ιταλικό παραδοσιακό πιάτο)! Ένας κρεμώδης χυλός κατοχικός όπως και η μπομπότα το φτιάχνω έτσι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου, τα χρόνια της κατοχης το καλαμπομαγέρεμα όπως το ελεγαν στην Κεφαλονιά.

Ένα πιάτο νόστιμο , θρεπτικό ότι πρέπει για τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Υλικά :
3 φλιτζάνια νερό
1 κ.γ αλάτι, ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
2 κ.σ ελαιόλαδο, 2-3 πορτοκαλόφλουδες
Λίγες σταφίδες μαύρες
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε στην συνέχεια όλα τα υλικά, ανακατεύουμε στην αρχή σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, γρήγορα (θέλει προσοχή μην σβολιάσει ) μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά , και σερβίρουμε στο πιάτο η σε μπολάκια πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα.

Εύκολο! Γρήγορο! Και ελαφρύ για τα χειμωνιάτικα βράδια μας!

Καλή απόλαυση!

272024625 278750687680256 4808221048294136895 n272036669 898391624171716 8186298943414516435 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250