Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες – Πότε υποχωρεί η ζέστη; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 14:34

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες – Πότε υποχωρεί η ζέστη; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο  Φυσικός-Μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, για την αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο και το πώς θα επηρεαστεί η Κεφαλονιά.

«Ζέστη το τριήμερο από  Πέμπτη έως Σάββατο. Ένα τελευταίο κύμα ζέστης, το οποίο θα είναι έντονο. Στην Κεφαλονιά η θερμοκρασία μαζί με την υγρασία, θα κάνουν την ζέστη ακόμα περισσότερη και θα ξεπεράσουμε ενδεχομένως και τους 40 βαθμούς. Σε κάποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας, ίσως να δούμε και ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ και λίγη σκόνη ίσως δούμε. Οπότε αναμένεται ένα ζεστό τριήμερο. Επίσης, χρειάζεται προσοχή και για τις πυρκαγιές».

«Από την Κυριακή, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει και από τους 40 βαθμούς  θα φτάσει 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Άρα θα είναι υποφερτές οι θερμοκρασίες, ενώ ενδέχεται να δούμε και κάποια ψιλόβροχα. Αυτό θα είναι το καιρικό μενού, των επόμενων ημερών».

«Το Καλοκαίρι όμως δεν τελειώνει. Θα συνεχίσουν αυτές οι θερμοκρασίες – πάνω από τους 30 βαθμούς – και δεν χειμωνιάζει. Και ο Σεπτέμβρης προβλέπεται να είναι ζεστός. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να μιλήσουμε για Χειμώνα και χαμηλές θερμοκρασίες».

«Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προσέχουν αυτές τις μέρες, γιατί η θερμοκρασία θα δημιουργήσει μια δυσφορία. Να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι στη ζέστη και στο ήλιο και όχι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Έχω ένα σλόγκαν: Δεν με προβληματίζει η κλιματική αλλαγή, αλλά η εγκληματική αλλαγή».




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250