Καππάτος στον COSMOS 96,5: Η αξιοποίηση της μαρίνας Αργοστολίου θα "βοηθήσει" τον δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά και τα υδατοδρόμια – Όσοι δικαιούνται αποζημίωση από τον ΙΑΝΟ θα την πάρουν

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 10:47

Καππάτος στον COSMOS 96,5: Η αξιοποίηση της μαρίνας Αργοστολίου θα "βοηθήσει" τον δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά και τα υδατοδρόμια – Όσοι δικαιούνται αποζημίωση από τον ΙΑΝΟ θα την πάρουν

O βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση της μαρίνας Αργοστολίου από το ΤΑΙΠΕΔ, για τα έργα στα λιμάνια της Πεσάδας και των Φρικών αλλά και για την πορεία των έργων 2 χρόνια μετά τον ΙΑΝΟ.

Μαρίνα Αργοστολίου: «Η πολύπαθη μαρίνα έχει καταντήσει νεκροταφείο πλοίων και βγήκε εκδήλωση ενδιαφέροντος για να βγει σε δημοπρασία. Το θέμα το παρακολουθώ. Ήταν ώριμο να προχωρήσει και αυτό που ξέρω είναι ότι ήδη υπάρχουν 7 σοβαροί όμιλοι που ενδιαφέρονται να πάρουν την μαρίνα. Θα είναι μια παραχώρηση για 35 +10 χρόνια. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή και για ολόκληρη την Κεφαλονιά, θα την αναβαθμίσει. Η όλη διαδικασία θα πάει πολύ γρήγορα. Μέχρι το Νοέμβριο είναι η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος και σκοπεύουμε πολύ γρήγορα να έχουμε ανάδοχο του έργου.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της μαρίνας θα φέρει εξελίξεις. Είναι ανάγκη ο δρόμος από το Αργοστόλι έως τη Μαρίνα και μέχρι το αεροδρόμιο να μεγαλώσει και να φτιαχτεί. Αναφορικά με τα υδατοδρόμια, κακώς χάσαμε την φετινή χρονιά. Υπάρχουν 2 εταιρείες που ενδιαφέρονται και ελπίζω να μην χάσουμε την επόμενη. Τα υδατοδρόμια τα είχε αναλάβει η Περιφέρεια, αλλά αν δεν προχωρήσει με την Περιφέρεια τότε θα απευθυνθούμε σε μια από τις 2 εταιρείες.  Έχουν γίνει πολλές συναντήσεις – ειδικά με την μια εταιρεία – και θα ήθελα πολύ να λειτουργούν μέχρι τον Μάιο».

Λιμάνια Πεσάδας και Φρικών: «Είχα συναντήσεις στην ΔΕΘ και μια από τις σημαντικότερες ήταν αυτή με τον κο Πλακιωτάκη (Υπουργός Ναυτιλίας) και την Κεφαλονίτισα   Διευθύντρια των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου κα Φωκά. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου που θα γίνει στην Ιθάκη, έχουμε κανονίσει με τον Γενικό Γραμματέα τον κο Κουτουλάκη  και την κα Φωκά να έρθουν στο Αργοστόλι, προκειμένου να προχωρήσουμε το θέμα των λιμένων Πεσάδας  και Φρικών. Αυτά τα παρουσιάζει το Υπουργείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πάρει την έγκριση της χρηματοδότησης. Αυτά τα δύο λιμάνια τα παρουσιάζουμε ως διασυνδεόμενα, ως πύλες τουρισμού. Δηλαδή, από την Ζάκυνθο δεχόμαστε τουρίστες και τους πηγαίνουμε στην Ιθάκη. Ότι προβλήματα υπάρχουν στα λιμάνια θα ξεπεραστούν. Μέσα σε αυτή τη διασύνδεση, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να εμπλέξουμε και το λιμάνι της Σάμης».

Για τα 2 χρόνια από τον ΙΑΝΟ: «Ήταν ένα τραγικό φαινόμενο της φύσης με μεγάλες καταστροφές στο νησί. Τα χρήματα που έχουν έρθει στην Κεφαλονιά είναι πάρα πολλά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα είχαν η Αγία Ευφημία, η Άσσος… Έγινε αποκατάσταση όλων των ζημιών στα χωριά και ακόμα εκτελούνται κάποια έργα γιατί πάει σταδιακά η χρηματοδότηση.  Το αποτέλεσμα που υπάρχει 2 χρόνια μετά, δείχνει τις περιοχές πιο όμορφες απ’ ότι είναι. Ξέρω ότι θα μου πουν για τα μέτρα πρόληψης, τα οποία πράγματι έχουν καθυστερήσει. Η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτηθεί με πάνω από 1,5 εκατομμύριο για τις μελέτες πρόληψης, αλλά υπάρχει καθυστέρηση. Ρωτάω για την καθυστέρηση και δεν είναι θέμα έλλειψης προσωπικού, γιατί ακόμα και ένα άτομο να εργαζόταν θα υπήρχε μια πρόοδος. Τώρα δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Πάντως ακόμα και τώρα που γίνονται έργα, να ξέρετε ότι είναι με χρήματα του ΙΑΝΟΥ. Έχουν βοηθηθεί και επιχειρήσεις και κατοικίες. Όσοι δεν έχουν πάρει ακόμα αποζημίωση, αλλά έχει δημοσιευθεί το όνομά τους και τα δικαιούνται θα τα εισπράξουν».




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250