Π. Καππάτος: Μια πρωτοποριακή ρύθμιση για το κρασί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!
Ανάρτηση του Βουλευτή, Παναγή Καππάτου:
Μια πρωτοποριακή ρύθμιση για το κρασί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!
Η μέθοδος παλαίωσης κρασιού στο βυθό της θάλασσας σε αναερόβιες συνθήκες, δημιουργεί ένα ξεχωριστό προϊόν για την οινοπαραγωγή μας.
Μια προσπάθεια που έγινε πρόσφατα στο #Ληξούρι αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω του κενού στη νομοθεσία.
Αυτό επιλύεται με το Νομοσχέδιο του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Η «Υποθαλάσσια Πόντιση Οίνου» αποκτά ρυθμιστικό πλαίσιο και μπορεί να γίνεται οργανωμένα!
Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία θαλασσίων πάρκων παλαίωσης οίνου.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την #Κεφαλονιά και την #Ιθάκη να συνδυάσουν Αγροτική Παραγωγή, Θάλασσα, Ναυτική Παράδοση, Φύση και Τουρισμό για μια νέα παραγωγική δραστηριότητα.
Το νομοσχέδιο προσφέρει νέες δυνατότητες για την εξωστρεφή οινοπαραγωγή μας, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα προϊόντα του τόπου μας.