Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Διονύση Λευκαδίτη (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 18:59

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Διονύση Λευκαδίτη (Ανανεωμένο)

Συλλυπητήρια μηνύματα 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ 

Ο Δήμος Σάμης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Διονύση Λευκαδίτη.

Ο Διονύσης Λευκαδίτης υπήρξε για χρόνια κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και σφυρηλάτηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με κύρια προτάγματα το κοινωνικό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Ο χαμός του αφήνει μεγάλο κενό στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

 

«Καλό ταξίδι Καπετάνιε!»

Ενημερωθήκαμε σήμερα για την απώλεια του πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης, του Διονύση Λευκαδίτη, που ήταν γνωστός σε όλους μας ως «καπετάνιος» λόγω του επαγγέλματός του. Ο καπετάνιος υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια στο Διοικητήριο αφήνοντας σε όλους τους πολίτες και τους συνεργάτες του τη θύμηση ενός ανθρώπου που τον χαρακτήριζε η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και το χαμόγελο. Το τελευταίο λύγισε όταν, αλίμονο, ο καπετάνιος έχασε απ’ τη ζωή την κόρη του. Ήταν μία ακόμη φουρτούνα, η μεγαλύτερη ίσως της ζωής του, κατά την οποία μπόρεσε και διοίκησε το καράβι της ζωής και στάθηκε δυνατός.

Ήταν περήφανος για το έργο του μπαστουνιού στο οποίο η θητεία του έβαλε το δικό της λιθαράκι. Σταματούσε πολλές φορές με το αυτοκίνητο κοντά στο άγαλμα του Καββαδία, χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα κοινά, και το θαύμαζε. Το ενδιαφέρον του για τα νησιά μας ήταν πάντα αμείωτο βοηθώντας τα από όποια θέση μπορούσε. Είναι πολλοί οι ναυτικοί μας που γνώρισαν τη βοήθεια και τη συνδρομή του στα ναυτικά πράγματα. Το έκανε με την καρδιά του, ανιδιοτελώς και με ικανοποίηση για τους συμπατριώτες συναδέλφους του.

Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, έφτασε και το τελευταίο ταξίδι του Διονύση Λευκαδίτη μόλις ξεκίνησε. Καλό ταξίδι καπετάνιε! Θα σε θυμόμαστε με το χαμόγελο και το χωρατό σου, πάντα.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

 Καπετάν Διονύσης Λευκαδίτης

            Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα του χώρου μας, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, “έφυγε” για το τελευταίο του “μπάρκο”, στα 92 του χρόνια, ο Καπετάν Διονύσης Λευκαδίτης, επί πολλά χρόνια μέλος και συνδρομητής του Συλλόγου μας.

            Μέλος εξεταστικών επιτροπών για απόκτηση διπλώματος νεότερων συναδέλφων, Αρχιπλοίαρχος επί 26 χρόνια στις Ναυτιλιακές εταιρείες των Αγγελόπουλων και το σπουδαιότερο, ο εμπνευστής της κατασκευής της προβλήτας πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Αργοστολιού.

Διετέλεσε αιρετός Νομάρχης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης 2002 – 2006.

Πρόεδρος του ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων του Εμπορικού Ναυτικού) από το 2007 μέχρι το 2009, διορισμένος κατ’ ευθείαν από τον πρωθυπουργό.

            Σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε άφησε Όνομα ευθυκρισίας, υπευθυνότητας, ανιδιοτέλειας και αποτελεσματικότητας, γι’ αυτό και από “φωνές”, κυρίως εκτός της Ναυτικής Οικογένειας, θεωρείται ως ο διαχρονικά κορυφαίος Νομάρχης του Νομού μας.

            Καλό Ταξίδι Καπετάν Διονύση.

Η Ναυτική Οικογένεια σε ευχαριστεί. Υπήρξες μια ηχηρή απάντηση στα “ΓΙΑΤΙ” της κακοδαιμονίας του τόπου.

Θερμά συλλυπητήρια στην Σύζυγό του και στους Οικείους του.

                                                                        Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΡΛΗΣ

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου καπετάνιε, σε ευχαριστώ για ότι μου πρόσφερες, θα σε θυμάμαι πάντα ...

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΡΛΗΣ

ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ 

Η Κεφαλονιά θρηνεί το θάνατο ενός άξιου τέκνου της, του Διονύση Λευκαδίτη,  πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που έφυγε σε ηλικία 92 ετών.

Το αποτύπωμα που άφησε ο καπετάν Διονύσης ως Νομάρχης, αλλά και ως άνθρωπος, στο νησί μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσους κατέχουν δημόσιες θέσεις.

Μπροστά από τον καιρό του, ως Νομάρχης, έβαλε τις βάσεις ανάπτυξης του νησιού μας, με σημαντικά έργα. Το “Μπαστούνι” για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Αργοστολίου,  τα νέα σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλο το νησί, η ασφαλτόστρωση δρόμων για πρώτη φορά, όπως του Πόρου - Σκάλας και πολλά άλλα έργα έχουν δεθεί αναπόσπαστα με το όνομα του. 

Στον επαγγελματικό στίβο ο καπετάνιος Διονύσης Λευκαδίτης, που κατείχε κορυφαία θέση στις ναυτιλιακές εταιρείες της οικογένειας Αγγελόπουλου, βοήθησε δεκάδες Κεφαλλονίτες ναυτικούς να βρουν δουλειά. Ήταν πάντα δίπλα στους συμπατριώτες μας, που είχαν ανάγκη, δίπλα στον άνθρωπο, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό. Ήταν πάντα δίπλα στο νησί του από όπου και αν βρισκόταν.

Άντεξε τις φουρτούνες της θάλασσας, όμως οι φουρτούνες της ζωής τον πλήγωσαν. Το πρώτο πλήγμα ήρθε το 2005 όταν έχασε τη μονάκριβη κόρη του και το δεύτερο, το 2020, όταν έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη γυναίκα του Άννα. Όσες φουρτούνες όμως και αν τον χτύπησαν τις αντιμετώπισε με περίσσεια αξιοπρέπεια.

Ο Διονύσης Λευκαδίτης, ο καπετάνιος, ο Κεφαλλονίτης, ο άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας. Είναι όμως το έργο του, η προσφορά του, η καλοσύνη του και η ανθρωπιά του.

Και αυτά θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. 

Καλό ταξίδι καπετάνιε μας στις θάλασσες του ουρανού.

Γιάννης Λυκούδης

Επικεφαλής της παράταξης

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

 

Οργάνωση Ετεροδημοτών Κεφαλληνίας της ΝΔ 

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Διονύση Λευκαδίτη, τ. Νομάρχη Κεφαλληνίας, επί χρόνια πρόεδρο ετεροδημοτών Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΝΔ, “σάρκα” της παράταξής μας, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια, κατά τον πλούσιο κοινωνικό και αυτοδιοικητικό του βίο.

Ο Διονύσης, ο Καπετάνιος μας, υπήρξε πάντοτε σημείο αναφοράς για όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε ή να συνεργαστούμε μαζί του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη. Η προσφορά και το αποτύπωμά του στον τόπο μας, που τόσο πολύ αγάπησε, θα τον συνοδεύει για πάντα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Καπετάνιε!


Για το ΔΣ Ετεροδημοτών Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Φιοραβάντες

Ο Αντιπρόεδρος

Τάσος Βαλλιανάτος

 

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Με σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη αποχαιρετούμε τον Διονύση Λευκαδίτη, τον πρώην Νομάρχη και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Υπήρξε ένας άνθρωπος αυθεντικός, διορατικός, βαθιά δημοκρατικός με ήθος και εργατικότητα που δεν σταμάτησε να διεκδικεί το καλύτερο σε δύσκολες εποχές που τα νησιά μας το είχαν ανάγκη.

Χειρίστηκε κομβικά ζητήματα προωθώντας το δημόσιο συμφέρον, συντελώντας στην ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Ο Διονύσης Λευκαδίτης έγραψε τη δική του ιστορία για τον τόπο μας και η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή ως φάρος να μας θυμίζει τι σημαίνει αληθινή προσφορά και αφοσίωση.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι «Καπετάνιε» μας!

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αργοστολίου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του τέως Νομάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης  Διονυσίου Λευκαδίτη.

Ο Διονύσης Λευκαδίτης τίμησε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού υπηρετώντας τα νησιά μας με εντιμότητα και ειλικρίνεια.

 Ευχόμαστε στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

                          Ομόφωνα  Αποφασίζει:

1. Την κατάθεση στεφάνου στην κηδεία του εκ μέρους του Δήμου Αργοστολίου.

2. Να παραστεί  εκπρόσωπος του Δήμου  Αργοστολίου στην εξόδιο ακολουθία και

3. Να τεθούν οι σημαίες του Δήμου σε μεσίστια θέση .

.

                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                               ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ                                                 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ 

Αείμνηστε Διονυσάκη μας,

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, αποφάσισες τελειώνοντας τα γυμνασιακά σου χρόνια να γίνεις ναυτικός. Δεν σε χωρούσε το νησί και ήθελες να πετάξεις μακρυά όπως τόσοι και τόσοι εκείνη την δύσκολη εποχή που αναζητούσαν στην θάλασσα την επαγγελματική τους ανέλιξη αλλά και την οικογενειακή τους ευημερία .

Αφού διαφέντεψες επί πολλά χρόνια τους πέντε ωκεανούς καπετανεύοντας και τιθασεύοντας σκληρές και λυσσαλέες θάλασσες με επιτυχία, κατέληξες Αρχικαπετάνιος σε Μεγάλη Ναυτική Εταιρεία, που από την θέση αυτή στήριξες και βοήθησες εκατοντάδες Κεφαλλονίτες που ήθελαν να ακολουθήσουν το ναυτικό Επάγγελμα. Στήριξες εκατοντάδες οικογένειες στο νησί μας για μία αξιοπρεπή και άνετη ευημερούσα ζωή. Μεγάλη η προσφορά σου που την αναγνωρίζει όλη η Κεφαλονιά προσεγγίζοντας σε με σεβασμό και αγάπη .

Η μοίρα όμως σε καταδίκασε να χάσεις την Όλγα σου, την Όλγα μας , την μοναχοκόρη σου και σε καταδίκασε στο παντοτινό παράπονο της συνέχισης της υπέροχης οικογένειας σου που έφτιαξες με την αγαπημένη σου σύζυγο, την αείμνηστη Άννα . Ήταν μια περίοδος βαθειάς θλίψης, λύπης και καημού που ζήσαμε κοντά σου ξέροντας τον δικό σου πόνο, την δίκη σου θλίψη . Αποχαιρέτησες την αείμνηστη σύζυγο σου με πόνο ψυχής και δικό μας καημό. Οι θύμησες τους, ακόμη είναι χαραγμένες στην μνήμη μας σαν έλλειμμα της ζωής σου, σαν έλλειμμα της καρδιάς σου.

Με το ανήσυχο πνεύμα σου και την αταλάντευτη ιδεολογική τοποθέτηση σου, οργάνωσες τους Ετεροδημότες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και επί πολλά και δύσκολα χρόνια κράτησες την οργάνωση της Αθήνας ζωντανή. Τα δύσκολα αυτά χρόνια της έντονης κομματικής αντιπαράθεσης , έδειξες με τον ήπιο χαρακτήρα σου και την ευγενική σου παρουσία μία αντιπαράθεση σε ευγενή άμιλλα έτσι ώστε όλοι, ανεξαιρέτως κομματικής παράταξης, να σε σέβονται, να σε αποδέχονται και να σε τιμούν .

Είχες την αμέριστη στήριξη όλης της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο νησί και όλοι εμείς οι φίλοι σου, ο Τάσης, ο Άγγελος, ο Ανδρέας, ο Παναγής, ο Σπύρος, η Βαρβάρα και τόσοι άλλοι σε όλες τις κομματικές οργανώσεις του νομού συνεργαστήκαμε αρμονικά συνθέτοντας μία ομογενή ομάδα .

Την ώρα που χρειαστήκαμε την παρουσία σου σαν επικεφαλής παράταξης για την Νομαρχία Κεφαλονιάς, η αποδοχή του προσώπου σου ήταν ομόφωνη . Κερδίσαμε την Νομαρχία αλλά και τις καρδιές φίλων και αντιπάλων γιατί πάντα συμφωνούσαμε σε έργα «καλά και αγαθά» για τον τόπο μας. Η πολύχρονη πείρα σου σαν Καπετάνιος και Αρχικαπετάνιος, αναδείχθηκε στην σωστή και εποικοδομητική διαχείριση της Νομαρχίας Κεφαλληνίας και Ιθάκης και τις σωστές επιλογές τόσο του προσωπικού, όσο και των πολιτικών επιλογών .

Το οδικό δίκτυο και η ασφάλεια του ήταν σε προτεραιότητα (άσφαλτο τάπητας / Μπάρες / γεφύρια / διαγραμμίσεις). Η κατασκευή Νέων λιμανιών και η επισκευή παλιών ήταν η καθημερινή σου απασχόληση με αποκορύφωμα το Λιμάνι Κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι που έδωσε και δίνει πλέον μία άλλη πορεία στον Τουρισμό της Κεφαλονιάς (Αργοστόλι / Ληξούρι / Σάμη / Πόρος/ Αγία Πελαγία / Πισαετός/ Κατελειός).

Δημιούργησες και επισκεύασες Σχολεία με αποκορύφωμα τα Λύκεια Αργοστολίου - αγορά οικοπέδου και χρηματοδότηση μελέτης ( Στ’ Δημοτικό Αργοστολίου / Γ’ Δημοτικό Αργοστολίου / Νέες αίθουσες Γυμνάσιου Ληξουρίου / Δημοτικό Πόρου / Δημοτικό Αγίας Θέκλης / Νηπιαγωγείο Χιονάτων / Γυμνάσιο Κεραμειών / επισκευή Δημοτικού Κεραμειών). Έργα πολιτισμού και αθλητισμού κοσμούν το νησί μας και φέρουν την σφραγίδα σου . Συνεργαστήκαμε αρμονικά με όλους τους Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων, στηρίξαμε τις επιλογές τους και αναλωθήκαμε να υλοποιήσουμε μαζί έργα και δράσεις για το κοινό συμφέρον των πολιτών μας .

Η μοίρα το έφερε παρά τα «καλά και αγαθά μας έργα» να είμαστε μαζί και στα μετέπειτα χρόνια στην αντιπολίτευση στην Νομαρχία ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ στηρίζοντας τις επιλογές πάντα των έργων για το καλό των πολιτών μας .

Αείμνηστε Διονυσάκη μας,

Εσύ κάποια στιγμή αποφάσισες να μην συνεχίσεις την κοινή πορεία μας. Ήσουνα όμως δίπλα, μαζί, σαν μεγάλος αδελφός παρακολουθούσες την προσπάθεια την δική μου, του Θόδωρου , του Παναγή, του Σταύρου . Και πάντα η συμβουλή σου ήταν για μας κατεύθυνση και πορεία .

Παραβρέθηκες στα εγκαίνια της Προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια ενός έργου εξ ολοκλήρου Δικό σου. Παραβρέθηκες στα Εγκαίνια της Γέφυρας του Χάρακα που ήταν δική σου απόφαση και εντολή να γίνει. Παραβρέθηκες στα εγκαίνια των Λυκείων Αργοστολιού που εσύ έκανες όλες τις πρώτες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί το έργο (αγορά οικοπέδου και χρηματοδότηση μελέτης).Δεν κατάφερες να παραβρεθείς στα εγκαίνια του Λιμανιού του Πισαετού, ήταν όμως δική σου επιλογή και κατεύθυνση .

Έλεγες πάντα ότι είναι έργα για τους πολίτες και ανήκουν σε αυτούς, δείχνοντας την μεγάλη σου ψυχή και την προσφορά στον τόπο.

Αείμνηστε Διονυσάκη μας ,

Η φιλία και αδελφική αγάπη που μας συνέδεσε παραμένουν ζωντανές στο χρόνο και για πάντα, παραμένουν σαν παρακαταθήκη να συνεχίσουν να κάνουμε έργα «καλά και αγαθά για τους πολίτες μας». Ο πόνος μας είναι μεγάλος που σε συνοδεύουμε στην τελευταία κατοικία σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει .

Η μνήμη σου θα είναι αιώνια και θα αποτυπώνεται στα καλά και αγαθά έργα που έκανες για τους πολίτες των νησιών μας είτε σαν Αρχικαπετάνιος είτε σαν Νομάρχης.

Αιωνία σου η Μνήμη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

Απέραντη θλίψη μας προξένησε το άκουσμα της είδησης του θανάτου του πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Διονύση Λευκαδίτη.

Ο αγαπητός σε όλους "καπετάνιος" υπηρέτησε την Κεφαλονιά με όλο του το πάθος ενώ τον χαρακτήριζε η αμεσότητα και η αγνότητα του χαρακτήρα του!!

Το έργο του παραμένει και σήμερα ανεξίτηλο αφού έβαλε τις βάσεις για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο νησί μας με το μπαστούνι πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων που επι των ημερών του έγινε.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Γιώργος Κατσιβέλης

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ 

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα για την απώλεια του τέως Νομάρχη και καπετάνιου Διονύση Λευκαδίτη.

Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της Κεφαλονιάς με εντιμότητα και με άοκνες προσπάθειες για το καλύτερο των Νησιών μας.

Πάντα προσηνής και πάντα με το χαμόγελο. Ενέπνεε σεβασμό και διακρινόταν για την ευθυκρισία του. Ακόμη και οι προεκλογικές και μετεκλογικές μας αντιπαραθέσεις ήταν υψηλού επιπέδου. Αυτό μας οδήγησε σε καλή συνεργασία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από οποιαδήποτε θέση και αν υπηρέτησε καθένας μας.

Καπετάνιε καλό σου ταξίδι.

Διονύσης Γεωργάτος τ. Νομάρχης Κεφαλλονιάς-Ιθάκης

 

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ 

Με θλίψη μάθαμε την απώλεια του συμπολίτη μας Διονύση Λευκαδίτη πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης .

Θα μείνει στη μνήμη μας ή καλωσυνατη φιγούρα του Καπετάνιου που τα κατάφερε με την οξυδερκεια και την ακεραιότητα του στην τοπική εξουσία της Κεφαλλονιάς με ηπιότητα στο λόγο του και τις πολιτικές του αντιπαραθεσεις.

Ας είναι γαλήνιο το τελευταίο του ταξίδι.


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250