Ο Παναγής Καππάτος για την ανακήρυξη του Πλατάνου του Αγίου Γερασίμου ως Μνημείο της Φύσης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 09:33

Ο Παναγής Καππάτος για την ανακήρυξη του Πλατάνου του Αγίου Γερασίμου ως Μνημείο της Φύσης

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη, για την έμπρακτη στήριξή του στην ανακήρυξη του Πλατάνου του Αγίου Γερασίμου Κεφαλονιάς ως Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης.

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί την επισφράγιση μίας σημαντικής προσπάθειας που ξεκίνησε με την επιστολή που απέστειλα στις 29 Μαρτίου 2024, προς τον ίδιο τον Υπουργό, με την οποία εξέθεσα το αίτημα της τοπικής κοινότητας, της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κκ. Δημητρίου, για την προστασία αυτού του αιωνόβιου συμβόλου της πίστης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η απόφαση αυτή δεν είναι απλώς η αναγνώριση ενός φυσικού σχηματισμού, αλλά μια πράξη τιμής προς την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Ο πλάτανος αυτός, που φυτεύτηκε πριν από σχεδόν 450 χρόνια από τον Άγιο Γεράσιμο, αποτελεί ένα σύμβολο ανθεκτικότητας και συνέχειας για την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της.

Η στενή συνεργασία μεταξύ του ΟΦΥΠΕΚΑ, της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλληνίας, της Ιεράς Μονής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η πολύτιμη συμβολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατέστησαν εφικτή αυτή την επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι ο χαρακτηρισμός του πλατάνου ως Μνημείο της Φύσης θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεφαλονιάς, προσελκύοντας επισκέπτες και αναδεικνύοντας την αξία αυτού του ιστορικού τόπου.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και ειδικότερα στον Υπουργό κ. Σκυλακάκη για την αποφασιστική του συμβολή στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για τον τόπο μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Επιστολή σελ 1επιστολή σελ 2επιστολή σελ 3




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250