Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το ατύχημα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 14:01

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το ατύχημα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης εύχεται ταχεία ανάρρωση στις τρεις γυναίκες που τραυματίστηκαν στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, κατά τη διαδικασία της επιβίβασής τους στο αεροπλάνο για Αθήνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις γυναίκες που έχουν ζητήματα κινητικότητας, ανέβηκαν με το ειδικό αναβατόριο ως την πόρτα εισόδου του αεροσκάφους. Τη στιγμή εκείνη, για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί από την πλευρά της εταιρείας handling ή την διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, το αναβατόριο πήρε απότομη κλίση, με αποτέλεσμα η μια εκ των τριών γυναικών να πέσει (!) από ύψος στην πίστα του αεροδρομίου και να τραυματιστεί, ενώ οι άλλες δύο πρόλαβαν να κρατηθούν και να μην βρεθούν και αυτές στο κενό.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, η τραυματισμένη γυναίκα έμεινε 40 λεπτά στην πίστα, ωσότου έρθει το ασθενοφόρο, ενώ την περιέθαλψε ο γιατρός της ΜΑΕΔΥ, αφού γιατρός στο πολυδιαφημισμένο αεροδρόμιο της Fraport των εκατοντάδων χιλιάδων αφίξεων δεν υπήρχε!!!

Το πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, αποδεικνύει με πολύ δυσάρεστο και ανησυχητικό τρόπο ότι το σύνθημα “ Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” παραμένει τραγικά επίκαιρο. Είναι μάλιστα το δεύτερο πολύ σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς μέσα στο καλοκαίρι, μετά την πρόσκρουση αεροπλάνου σε κολώνα ηλεκτρισμού, που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είναι επιτακτικό να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στις υπεύθυνες εταιρείες εξονυχιστικά, χωρίς να κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί. Εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα γύρω από τα μέτρα ασφαλείας που -όπως αποδεικνύεται δεν- λαμβάνονται, τα ωράρια εργασίας των υπαλλήλων, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις πιστοποιήσεις των μηχανημάτων, τις ευθύνες της εταιρείας handling, της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αερολίμενα, ακόμα και της εταιρείας που πιστοποιεί (αν έχει συμβεί αυτό ) την καλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι μία: Οι ζωές μας, είτε σαν επιβατών, είτε σαν εργαζομένων, κινδυνεύουν άμεσα, κάθε μέρα και ώρα, γιατί αυτό επιτάσσει η αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Ασυντήρητες υποδομές και μηχανήματα, λιγότεροι, ανειδίκευτοι και πιο φτηνοί εργάτες χωρίς ρεπό και άδειες, εντατική δουλειά, όλα αξιοποιούνται ως τρόποι για την αύξηση της κερδοφορίας. Οι ζωές και η υγεία μας αντιμετωπίζονται ως ένα κόστος που δεν αξίζει τον κόπο να μετρηθεί.

Δε γίνεται να παίζουμε όμως άλλο πια τις ζωές μας κορώνα γράμματα σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία ή στην άσφαλτο.

Χρειάζεται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας παντού, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σε όλες τις υποδομές. Το κράτος να αναλάβει τις πολύ βαριές ευθύνες του, η κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι προκάτοχοί της που απελευθέρωσαν ο ένας μετά τον άλλο τις μεταφορές, που ξεπουλούν χωρίς αιδώ λιμάνια και αεροδρόμια.

Εδώ και τώρα, πριν τριτώσει στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς:

-Εξονυχιστικος έλεγχος σε υποδομές και εξοπλισμό από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
-Να δοθεί η έκθεση αυτοψίας του εξοπλισμού στη δημοσιότητα
-Υποχρεωτική παρουσία γιατρού εργασίας στο χώρο, όλο το 24ωρο.
-Καμία σκέψη να μην υπάρξει από την πλευρά των εταιρειών για τη μετακύλιση των ευθυνών σε εργαζόμενους.

 




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250