Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκάτων: «Πυξίδα μας, η προσφορά προς τον συνάνθρωπο» (InKefalonia 89,2)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 20:54

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκάτων: «Πυξίδα μας, η προσφορά προς τον συνάνθρωπο» (InKefalonia 89,2)

Στον Inkefalonia 89,2, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με  την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΣ ΦΩΚΑΤΑ Νίκος Φωκάς, εν όψει της   22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος που διοργανώνεται τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου ώρα 11:00 στο Αργοστόλι.

 

Η 22η Λαμπαδηδρομία προετοιμάζει το έδαφος για την 40ή Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2024 και ο Νίκος Φωκάς, Πρόεδρος του ΠΣ ΦΩΚΑΤΑ που έχει εδραιωθεί στην Κεφαλονιά ως ένας σύλλογος με ποικίλες δράσεις με υπερισχύουσα αυτήν της εθελοντικής αιμοδοσίας, αναφέρει:

« Ο εθελοντισμός είναι πραγματικά αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο. Στον Σύλλογο ΦΩΚΑΤΩΝ, η πυξίδα η δικιά μας κοιτάζει μόνο προς μία κατεύθυνση , την κατεύθυνση της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας  να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα στις επόμενες γενιές, να βάλουμε ένα λιθαράκι, ούτως ώστε  οι επόμενες γενιές να έχουνε κάτι καλό από τις προηγούμενες.

Στην εθελοντική αιμοδοσία είμαστε 4 χρόνια και έχουμε δώσει πάνω από 350 φιάλες αίμα.

Ξεκινήσαμε με 1,2 ,10 αιμοδότες και έχουμε φτάσει στους 140 στον σύλλογο μας . Υπάρχει ανταπόκριση από όλη την Κεφαλονιά  και το αίμα που συλλέγεται πάει στον συνάνθρωπο μας απ ευθείας».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΩΚΑΤΑ ,διατηρεί την παράδοση και αναγάγει τη τοπική ιστορία ως πρώτιστο θέμα. Ετησίως επιμελείται δράσεις που τιμούν την Κεφαλονιά, διακρίνεται από εξωστρέφεια με επισκέψεις σε επετείους που είναι άρρηκτα δεμένες με την τοπική ιστορία  και όπως δηλώνει ο κ Φωκάς, αυτό οφείλεται στα μέλη του, που επιζητά το καλό και την προσφορά:

«Κάθε άνθρωπος χρειάζεται ένα τικ, (έναυσμα) , για να μπορέσει να αλλάξει και να προσφέρει στον συνάνθρωπο του».

Η 22η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδος περνά για πρώτη φορά με την φλόγα της αγάπης από το Αργοστόλι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 11.00πμ  και όσον αφορά το πρακτικό μέρος της διοργάνωσης, ο κ Φωκάς καλέσθηκε από την Αντιδήμαρχο Λειβαθούς κ. Κρυσταλία Μιχαλάτου να μπεί στην διαδικασία  και έκανε αυτό που μπορούσε , δηλαδή ότι έπρεπε και ο ίδιος σημείωσε: « Είναι μία συνδιοργάνωση του ΠΣ ΦΩΚΑΤΩΝ και του Δήμου Αργοστολίου και το θέμα δεν είναι ποιοι είναι οι συνδιοργανωτές, αλλά ποιοι συμμετέχουν και θέλω να συμμετέχει πάρα πολύς κόσμος. Αυτή τη στιγμή έχω 150 συμμετοχές και παραπάνω. Θα είναι μία γιορτή του εθελοντισμού της αιμοδοσίας»

Όσον αφορά την διαδρομή, αυτή απεικονίζεται στην συνέχεια.

 Κλείνοντας ο κ. Φωκάς αναφέρθηκε σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή  από τα αθλητικά σωματεία της Κεφαλονιάς  , τους διαιτητές της Κεφαλονιάς, στην συμμετοχή του Λιμενικού σώματος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς και τόνισε: «Ενωμένα χέρια και να ήμαστε όλοι μαζί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην σημερινή εποχή . Θα συμμετέχουν οικογένειες και παιδιά που είναι πολύ σημαντικό να είναι σήμερα ενωμένοι και αγαπημένοι και επιβάλλεται να δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στα παιδιά, ούτως ώστε να μην βλέπουμε τέτοια φαινόμενα που βλέπουμε καθημερινά και μας πληγώνουν.

Τα παιδιά θέλουν αγάπη και αγάπη θα λάβουν , αγάπη θα δώσουν . Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε κοντά στα παιδιά και οι σύλλογοι και οι γονείς και τα σχολεία και να τους δίνουμε την δυνατότητα να αναπτύσσουν την ευγενή άμμιλα μεταξύ τους. Οι Κεφαλονίτες μπορούμε, οι Έλληνες μπορούμε πολλά πράγματα όταν είμαστε ενωμένοι».

Υ.Σ  Ο Νίκος Φωκάς, έχοντας ως προμετωπίδα του την προσφορά, την ατομική και συλλογική, κατέθεσε το πιστεύω του, ότι θα πρέπει να περάσει στα παιδιά , ότι ότι κάνουνε πρέπει να τους αρέσει και να το αγαπάνε και αν αυτό τους γίνει συνείδηση θα τους συντροφεύει πάντα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250