Η Μητρόπολη υποδέχεται νέο Πρεσβύτερο από το Ληξούρι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ανακοινώνει εις τα Μέλη της Τοπικής Εκκλησίας μας, ότι ο Διάκονος π. Αριστείδης Σιγάλας του Νικολάου και της Αικατερίνης, εξ Αθηνών και μόνιμος κάτοικος Λιβαδίου – Ληξουρίου Κεφαλληνίας, πρόκειται να χειροτονηθεί την Κυριακήν 30ην/03/2025 Πρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ο ανωτέρω υποψήφιος κ. Αριστείδης Σιγάλας γεννήθηκε το έτος 1959 και μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, εν συνεχεία σπούδασε στην Αμερική (1980-1984) στο Πανεπιστήμιο της Βορείου Ντακότα στην πόλη Grand Forks στη Σχολή Μηχανολόγων – Μηχανικών απ΄όπου έλαβε και το Πτυχίο του. Εν συνεχεία σπούδασε και στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων απ΄ όπου έλαβε το Πτυχίο του το έτος 1995.
Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία εις την Αεροπορία 1985-1987.
Το έτος 1989 νυμφεύθηκε την κ. Αλεξάνδρα Ρωμάνου του Αλεξάνδρου και της Μαρίας μετά της οποίας απέκτησαν δύο κόρες την Μαριλένα και την Αικατερίνη. Είναι μόνιμος κάτοικος Λιβαδίου Παλικής.
Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα. Έχει σπουδάσει Πληροφορική, χειρίζεται άνετα τον Η/Υ και γνωρίζει άριστα την λειτουργία Σχεδιαστικών Προγραμμάτων.
Ο ανωτέρω Διάκονος θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος την Κυριακήν 30ην του μηνός Μαρτίου του έτους 2025 εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Παντοκράτορος Ληξουρίου, και θα υπηρετήσει οικιοθελώς ως άμισθος Κληρικός εις την Ιεράν Μητρόπολίν μας.
Προσκαλούνται και παρακαλούνται τα Μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, όσα δύνανται, να παρευρεθούν εις την εις Πρεβύτερον Χειροτονίαν του.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ