Την Τετάρτη τα θεματικά εργαστήρια για ελιά και αμπέλι στο Αργοστόλι
![Την Τετάρτη τα θεματικά εργαστήρια για ελιά και αμπέλι στο Αργοστόλι](/media/k2/items/cache/b4102f2b0ee937648d51ca6e58396ace_XL.jpg?t=20151019_145707)
Πρόγραμμα θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης
Ξεκινά από τη Δευτέρα 19/10/2015 από τη Ζάκυνθο η σειρά συναντήσεων/εργαστηρίων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 στο πλαίσιο της «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
Ειδικότερα σε αυτή τη φάση η διαβούλευση αφορά σε 2 προϊόντα: το λάδι/ελιά και το αμπέλι/οίνο, και σε όλο το φάσμα της «αλυσίδας αξίας» τους, δηλαδή την παραγωγή, την μεταποίηση- τυποποίηση, τα υπό- και παρά-προϊόντα, την προώθηση-μάρκετινγκ και εξωστρέφεια των προϊόντων αυτών.
Στόχος είναι να διασυνδεθεί η παραγωγή των προϊόντων αυτών με την έρευνα και την καινοτομία, να προκύψουν συνεργασίες με τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα ώστε να δημιουργηθούν ενδεχομένως προϊόντα με νέα προστιθέμενη αξία, με κατάληξη τη διαμόρφωση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.
Στις συναντήσεις θα υπάρξουν ολιγόλεπτες εισηγήσεις ακαδημαϊκών/ερευνητών/
επιστημόνων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους επιχειρηματίες, παραγωγούς και άλλους εμπλεκόμενους σε κάθε κλάδο.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων για την Κεφαλονιά
Tετάρτη 21/10/2015 | ΚΕΦ/ΝΙΑ | Θεματικό Εργαστήριο για αμπέλι - οίνο | 18.00-21.00 | Θέατρο "Ο ΚΕΦΑΛΟΣ" (Αργοστόλι) | -Κοτσερίδης Γεώργιος, Επ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών -Αλεμπάκη Μαρία, PhD ΑΠΘ -Ηρειώτου Ευφημία Επ.Καθηγήτρια ΤΕΙ Ιονίων Νήσων |
Πέμπτη 22/10/2015 | ΚΕΦ/ΝΙΑ | Θεματικό Εργαστήριο για ελιά - ελαιόλαδο | 18.00 - 20.00 | Θέατρο "Ο ΚΕΦΑΛΟΣ" (Αργοστόλι) | -Κατσαλήρου Ειρήνη, Επ.Καθηγήτρια ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -Δρ.Θεοτοκάτος Σπυρίδων, Γεν. Δ/ντής ΕΑΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης |
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), εκπρόσωποι παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων, καθώς και τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα της Περιφέρειας, καλούνται να συμμετάσχουν στο αντίστοιχο με το ενδιαφέρον τους, Θεματικό Εργαστήριο.