''Τυρί της ώρας'' από έμπειρους τυροκόμους στο Μονοδένδρι (εικόνες & βίντεο)
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η επίδειξη παρασκευής Βαρελίσιου Τυριού στην παλιά καλύβα στο Μονοδένδρι, λίγο μετά το χωριό των Διλινάτων στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 1ης Γιορτής Bαρελίσιου Τυριού Κεφαλονιάς.
Επιδέξιοι Διλινάδες τυροκόμοι πρόσφεραν ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα στον κόσμο που έδωσε το παρών, δείχνοντας του ολόκληρη την διαδικασία που απαιτείται για την παρασκευή βαρελίσιου τυριού.
Στην συνέχεια οι τυροκόμοι αφού ολοκλήρωσαν την διαδικασία παρασκευής κατά την οποία εξηγούσαν στο κοινό αναλυτικά τι χρειάζεται να κάνουν αλλά και τα μυστικά για την επιτυχία του τυριού, πρόσφεραν στον κόσμο να δοκιμάσει.
Εκτός από το τυρί της ''ώρας'' υπήρχε μπουφές με Παραδοσιάκη Ριγανάδα και κρασί, ακολούθησε χορός με την συνοδεία πυροτεχνημάτων.
Ο κύριος Μάκης Τζωρτζάτος ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα τυροκομεία της Κεφαλονιάς μας μίλησε για το μέρος από το οποίο ξεκίνησε την ενασχόλιση του με την παρασκευή τυριού. Αναφέρθηκε επίσης στην καλύβα του στην οποία δούλευε από μικρό παιδί.
Κατερίνα Σκουρτανιώτη
https://www.youtube.com/watch?v=FDgNkb4sCGg
https://www.youtube.com/watch?v=NgCAegOmWKY