Ο «Κρυμμένος Θησαυρός» του Ραδιοφώνου βρίσκεται στο Αργοστόλι!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 10:14

Ο «Κρυμμένος Θησαυρός» του Ραδιοφώνου βρίσκεται στο Αργοστόλι!

Οι λάτρεις του ραδιοφώνου στο νησί σίγουρα το γνωρίζουν, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Όποιος, ειδικός ή μη, επισκεφτεί το Μουσείο Ραδιοφώνου, Ασυρμάτου και Τηλεπικοινωνιακού Υλικού που υπάρχει στο Αργοστόλι θα μείνει με… ανοιχτό το στόμα από τα εκθέματα που επιμελώς έχει συλλέξει και συνεχίζει να ανανεώνει τη συλλογή του ο Μπάμπης Μακρής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

«Με τη συλλογή ασχολούμαι συνεχώς εδώ και 20 χρόνια. Η συλλογή περιλαμβάνει ραδιόφωνα επιτραπέζια, παλιά με λάμπες, ραδιόφωνα αυτοκινήτου, ραδιόφωνα φορητά, γραμμόφωνα, μαγνητόφωνα ταινίας, μαγνητόφωνα κασέτας, ασυρμάτους και πάρα πολύ τηλεφωνικό υλικό. Ήταν αρκετά δύσκολο να μαζευτούν όλα αυτά. Με το σεισμό του 1953, δεν έμειναν και πολλά πράγματα στην Κεφαλονιά. Τα περισσότερα καταστράφηκαν. Όλα όμως τώρα στο 99% λειτουργούν» μας δηλώνει ενώ τονίζει πως όταν αποκτά ένα καινούργιο κομμάτι στη συλλογή του είναι «σαν να αποκτώ ένα παιδί».

Ο κ. Μακρής συμμετέχει ανελλιπώς σε εκθέσεις και μία τέτοια πολύ ενδιαφέρουσα είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο στο 6ο δημοτικό σχολείο Αργοστολίου εκεί όπου διεξήχθη η «Παγκόσμια Επικοινωνία Προσκόπων Μέσω Ραδιοερασιτεχνών ασυρμάτων και Ίντερνετ» το γνωστό στους κύκλους των προσκόπων “World Scout Jaboree” .

Το μουσείο βρίσκεται στη οδό Μαρίνου Κοργιαλένια 14 στο Αργοστόλι, στην περιοχή κοντά στην Μητρόπολη , ενώ στο τηλέφωνο 2671025628 μπορεί κάποιος να κανονίσει ένα ραντεβού.

Απ’ έξω περνώντας δύσκολα θα το ανακαλύψετε. Όταν μπείτε μέσα θα καταλάβετε ότι πρόκειται για έναν «Κρυμμένο Θησαυρό» που άξιζε τον κόπο που τον επισκεφτήκατε.




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250